Un nou caz Elodia! Cadavrul este de negăsit, criminalul este după gratii

Un bărbat a fost arestat preventiv și este acuzat că și-a ucis prietenul în urmă cu șase ani! Cadavrul nu a fost nici până acum găsit, dar asta nu i-a oprit pe anchetatori să-l considere principalul suspect şi să îl condamne.

13 apr. 2016, 07:06
Un nou caz Elodia! Cadavrul este de negăsit, criminalul este după gratii

Un gorjean de 41 de ani din Targu Carbunesti a fost arestat preventiv, fiind acuzat ca în februarie 2010 si-a omorat un bun amic. Daniel Nistor avea 40 de ani şi o poveste demnă de scenariu de film. Înainte de 1989 a făcut 10 ani de închisoare pentru omor, dupa ce, in armata fiind, s-a certat cu un alt soldat si a infipt baioneta in el.

În 1999 s-a eliberat, incercand sa isi refaca viata. S-a casatorit cu Florina Ciucur si si-a incercat norocul in afaceri, însă nu prea i-au reuşit. Nici in viata privata nu a avut prea mult noroc pentru ca sotia a intentat divort de el de doua ori. Prima data femeia s-a razgandit, iar in 2009 a revenit cu o noua cerere si a rupt casnicia. Cei doi au pastrat o relatie buna, numai ca, intre timp, Florina a inceput sa il cunoasca mai bine pe Felix Dianu, zis si Benone, un barbat de 41 de ani din Targu Carbunesti, prieten bun cu fostul sau sot.

După o întâlnire cu amantul fostei sale soţii, gorjeanul a dispărut fără urmă.

Vezi şi: Informaţii cutremurătoare în cazul iranianului împuşcat în cap. Vezi câţi bani avea la el şi cine este suspect de crimă

Din momentul in care s-a urcat in masina lui Benone nimeni nu mai stie nimic despre Daniel Nistor.

In lunile si anii care au urmat, anchetatorii gorjeni au periat, la propriu, o suprafata vasta in zona comunelor Bustuchin si Logresti. Initial ancheta de la Gorj a fost condusa de procurorul Emil Mota, dar dupa cateva luni dosarul a ajuns pe masa procurorilor din capitala si, de aici, pe la mai multi ofiteri criminalisti.

Potrivit ziare.com, la 10 februarie 2016 a ramas definitiva o sentinta judecatoreasca prin care magistratii l-au declarat mort in mod oficial pe Nistor, verdictul fiind dat in decembrie 2015, dupa mai multe incercari de citare a acestuia in vederea prezentarii la instanta.

Cu dovada ca Nistor e mort, anchetatorii au intensificat cercetarile si au reusit in cele din urma sa stranga suficiente probe care sa il incrimineze pe Felix Dianu.

Bărbatul a fugit însă impreuna cu familia sa in Norvegia, loc de unde a si fost ridicat la sfarsitul saptamanii trecute. Luni individul a fost retinut, iar marti a fost emis mandat de arestare pe numele sau pentru 30 de zile, desi, la fel ca in cazul Elodia, nu exista informatii, cel putin la nivel public, cu privire la locul in care s-ar afla cadavrul, asta desi Dianu e acuzat inclusiv de profanare de morminte.