Un nou convoi umanitar rus a ajuns în estul separatist al Ucrainei

Un nou convoi umanitar rus a ajuns în regiunile Donețk și Lugansk, în estul separatist al Ucrainei, a anunțat vineri Ministerul rus pentru Situații de Urgență, citat de agenția TASS.

20 feb. 2015, 09:26
Un nou convoi umanitar rus a ajuns în estul separatist al Ucrainei

Potrivit unui reprezentant al ministerului menționat, 30 vehicule au transportat în cele două regiuni peste 200 de tone de ajutor umanitar constând în principal în alimente.

El a precizat că ajutorul este destinat orașelor afectate din regiunile Donețk și Lugansk, unde situația umanitară este gravă, o parte urmând să ajungă la Debalțevo, nod feroviar strategic ce a fost abandonat miercuri de armata ucraineană, în urma asaltului insurgenților.

Rusia vrea să livreze gaze separatiştilor pro-ruşi din Ucraina ca „ajutor umanitar”

Potrivit agenției ucrainene Unian, este al 15 lea ‘convoi umanitar’ pe care Rusia l-a trimis, de la mijlocul lunii august anul trecut, în estul Ucrainei.

Niciunul din aceste convoaie nu a fost inspectat de partea ucraineană sau de Crucea Roșie. De fiecare dată, Ucraina a atras atenția că, prin trimiterea acestor ‘convoaie umanitare’, cu un conținut necunoscut și fără acordul și permisiunea autorităților de la Kiev, Rusia încalcă legislația ucraineană și internațională.

Surse din Consiliul ucrainean pentru Securitate și Apărare susțin că toate aceste ‘convoaie umanitare’ trimise în teritoriile controlate de separatiști conțin în principal arme și muniții pentru aceștia.

Rusia a trimis un nou convoi umanitar în Ucraina