Un nou cutremur s-a produs în această dimineață în România. Ce magnitudine a avut și unde s-a resimțit

Activitatea seismică în România este foarte intensă. Un nu cutremur cu magnitudinea de 3 pe Richter s-a produs vineri dimineață în zona Vrancea.

07 apr. 2023, 10:07
Un nou cutremur s-a produs în această dimineață în România. Ce magnitudine a avut și unde s-a resimțit
Județul Arad, zguduit de un nou cutremur. Ce magnitudine a avut și unde s-a mai resimțit

Un nou cutremur s-a produs în această dimineață în România. Un cutremur cu magnitudinea 3 pe Richter a avut loc vineri dimineaţă, la ora 3:33, în zona seismică Vrancea, a anunțat Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Citește și Cutremur puternic, 178 de locuinţe au fost avariate

Un nou cutremur s-a produs în această dimineață în România

Cutremurul s-a produs la a o adâncime de 139 kilometri în apropierea următoarelor oraşe: 42 km vest de Focşani, 61 km nord de Buzău, 69 km este de Sfântu-Gheorghe, 80 km est de Braşov şi 95 km nord-est de Ploieşti.

De la începutul acestui an, în țara noastră, cea mai puternică mişcare tectonică a avut loc în data de 14 februarie, în judeţul Gorj, la o adâncime de 6,3 kilometri. Atunci cutremurul a avut o magnitudine de 5,7 pe Richter.

Gheorghe Mărmureanu aruncă bomba: Există posibilitatea ca roiul de cutremure să migreze spre Banat

Profesorul Gheorghe Mărmureanu spune că în Oltenia avem o zonă seismică cunoscută și că cutremurele din ultimele săptămâni au și o parte partea bună că avem mai multe descărcări mari de forțe și putem spera ca lucrurile să se liniștească, dar nu exclude un seism în Banat.

„Aici se produc destul de des seisme, uneori unele în serie, dar deocamdată nu vorbim de cutremure cu potențial devastator. Acum partea bună că avem mai multe descărcări mari de forțe și putem spera ca lucrurile să se liniștească. Oricum vor mai fi replici, dar mai mici sperăm. Există posibilitatea ca roiul de cutremure să migreze, să activeze zona Banatului. Nu vreau să transmit panica, dar există această posibilitate să se producă și acolo în Banat seisme asemănătoare”, a declarat Gheorghe Mărmureanu.

Expertul spune ca nu sunt o surpriza ultimele cutremure din Oltenia, aceasta fiind o zona seismica cunoscuta, dar ca exista posibilitatea ca ‘roiul de cutremure’ sa migreze spre Banat.

„Deocamdata nu vorbim de cutremure cu potential devastator. Acum partea buna ca avem mai multe descarcari mari de forte si putem spera ca lucrurile sa se linisteasca. Oricum vor mai fi replici, dar mai mici speram. Exista posibilitatea ca roiul de cutremure sa migreze, sa activeze zona Banatului. Nu vreau sa transmit panica, dar exista aceasta posibilitate sa se produca si acolo in Banat seisme asemanatoare”, a afirmat Gheorghe Marmureanu.

Citește și Cutremur cu magnitudine 5.6 în Chile