Un nou dosar pentru Aleksei Navalnîi. Principalul opozant rus al lui Vladimir Putin se află deja în închisoare

Aleksei Navalnîi, care a fost condamnat, recent, la încă nouă ani de închisoare, a declarat că a primit un nou rechizitoriu din partea justiţiei ruse, de data aceasta pentru extremism, şi riscă o pedeapsă de încă 15 ani de puşcărie.

01 iun. 2022, 11:03
Un nou dosar pentru Aleksei Navalnîi. Principalul opozant rus al lui Vladimir Putin se află deja în închisoare
Un nou dosar pentru Aleksei Navalnîi

Un nou dosar pentru Aleksei Navalnîi. Acuzaţia vine cu o posibilă pedeapsă de încă 15 ani de închisoare, a anunţat liderul opoziţiei din Rusia, care pe 4 iunie va împlini 46 de ani, pe Instagram.

Un nou dosar pentru Aleksei Navalnîi. Principalul opozant rus al lui Vladimir Putin se află deja în închisoare

„Am creat, după cum se dovedeşte, un grup extremist pentru a incita la ură împotriva oficialilor şi a oligarhilor”, a scris Aleksei Navalnîi, care şi-a făcut duşmani puternici prin dezvăluirile despre corupţie şi abuzurile de putere din aparatul de stat rus.

Aleksei Navalnîi condamnat la încă 9 ani de închisoare. Opozantul lui Putin a fost găsit vinovat şi de fraudă fiscală UPDATE

Până acum, fiecare rechizitoriu împotriva celui mai cunoscut oponent al lui Vladimir Putin s-a încheiat cu un verdict de vinovăţie. Aleksei Navalnîi l-a învinuit pe preşedintele Rusiei pentru o tentativă de asasinat cu agentul chimic Noviciok petrecută în august 2020, căreia i-a supravieţuit la limită, acuzaţie negată de liderul de la Kremlin. Purtătoarea de cuvânt a opozantului rus, Kira Iarmîş, a scris pe Twitter că în urmă cu doar o săptămână o pedeapsă de nouă ani de închisoare în condiţii deosebit de dure a fost confirmată de justiţia rusă: „Vladimir Putin nu-l va lăsa pe Aleksei Navalnîi să iasă atât timp cât va fi la putere. Prin urmare, este de datoria noastră să punem capăt puterii sale cât mai curând posibil”.

Vladimir Putin: „Navalnîi a meritat pedeapsa cu închisoarea”. Biden: „Să aibă grijă de el ca de ochii din cap”

Kira Iarmîş a salutat sancţiunile impuse lui Vladimir Putin şi anturajului său de către ţările occidentale pentru războiului declanşat împotriva Ucrainei şi a adăugat că devine evident pe zi ce trece că aceste măsuri punitive sunt eficiente.