Un nou drog, folosit în cluburile din Capitală: „Se pune cu pipeta în suc sau energizante. Nu se amestecă niciodată cu alcool”

Un nou drog este folosit în cluburile din Capitală. Mai exact o substanță psihoactivă este vedetă, atât în localurile de fițe, cât și prin vestiarele sălilor de forță. Traficanții îl numesc ”G”, pronunțat ”gi” sau Gina, este în stare lichidă și se consumă în amestec cu suc sau energizant, niciodată în combinație cu alcool.

16 nov. 2022, 23:18
Un nou drog, folosit în cluburile din Capitală: „Se pune cu pipeta în suc sau energizante. Nu se amestecă niciodată cu alcool”
Un nou drog, folosit în cluburile din Capitală

Un nou drog, folosit în cluburile din Capitală. Substanța este extrem de periculoasă, fiind nouă pe piață, traficanții și implicit consumatorii nu cunosc exact modul de preparare și doza neletală. O cantitate prea mare induce comă și poate ucide.

Un nou drog, folosit în cluburile din Capitală

Acest ”G” este gama-Butyrolactone și se regăsește pe lista U.E. de monitorizare voluntară a substanțelor neclasificate. Are același efect ca GHB, drogul violului sau drogul post party, doar că este mult mai ușor de administrat.

”G” se găsește pe piață în stare lichidă, în sticle mici de câteva zeci de ml, de genul celor folosite pentru picăturile nazale. Se aplică cu pipeta, iar consumatorii apreciază ”din ochi” cantitatea ideală pentru efectul dorit. Pericolul este uriaș, pentru că un mililitru în plus poate face diferența între viață și moarte, iar dozajul se face în funcție de greutatea fiecărui individ.

Lichidul este consumat cu precădere în cluburi. Este plasat discret în paharul cu suc al fetelor. Odată ingerată substanța își face efectul în câteva zeci de minute, perioadă în care victima devine euforică sau/și își pierde cunoștința. Scopul este evident: viol sau/și exploatare sexuală.

Citeşte şi: S-a aflat ce droguri a consumat Toma Cuzin înainte de a se urca la volan. Actorul a fost condamnat la închisoare

Același ”G” este consumat de către bărbații care frecventează anumite săli de sport. Substanța are renumele că îmbunătățește performanța atletică și sexuală. Finalul este unul tragic: sevraj și risc enorm de moarte subită.

Despre GBL (Gina/G) și GHB (drogul violului) se vorbește în UE din 2008, dar abia recent au intrat în atenția autorităților. În România a pătruns undeva în 2019, pe filieră engleză, iar acum este vedetă printre amatorii de substanțe psihoactive din centrele universitare.

În ceea ce privește această substanță, căreia noi îi spunem G, arăt următoarele: se consumă în funcție de greutatea persoanei. Mie îmi creează o stare de mahmureală, o amețeală ușoară, dar nu durează foarte mult, circa 25 de minute. Se pune cu pipeta în suc sau energizante. Nu se amestecă niciodată cu alcool.

Ca și doză, se pune jumătate de pipetă sau chiar o pipetă întreagă la o oră și jumătate diferență. Multe persoane pun și imediat după ce consumă adorm acolo unde sunt. Acestei substanțe i se spune și drogul violului, pentru că dacă i se pune cantitate mai mare unei substanțe, aceasta își pierde cunoștința și poate intra chiar și în comă. Eu auzisem de substanța asta în timp ce eram în Anglia”, este mărturia șocantă dată polițiștilor de unul dintre traficanții de GBL prins în București.