Un şofer fără permis și drogat, prins după o urmărire ca-n filme pe străzile Capitalei! VIDEO

Pe timpul urmăririi, conducătorul autovehiculului a încălcat mai multe reguli de circulaţie şi a lovit o barieră de acces auto, poliţiştii reuşind oprirea acestuia pe şoseaua Vitan Bârzeşti.

11 nov. 2022, 15:10
Un şofer fără permis și drogat, prins după o urmărire ca-n filme pe străzile Capitalei! VIDEO

Un şofer în vârstă de 30 de ani, fără permis de conducere, a fost prins de poliţişti drogat la volan, în urma testării cu aparatul DrugTest, după ce a refuzat să oprească la semnalele forţelor de ordine şi a fugit cu maşina, lovind şi o barieră de acces în Sectorul 4 al Capitalei.

„Pe data de 11 noiembrie, în jurul orei 11,50, poliţişti din cadrul Brigăzii Rutiere, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe raza Sectorului 4, au efectuat semnal regulamentar de oprire unui conducător de autovehicul care circula pe şoseaua Berceni. Conducătorul autovehiculului nu s-a conformat semnalului şi a încercat să se sustragă continuându-şi deplasarea. În acest context, poliţiştii au pornit în urmărirea acestuia, solicitând totodată sprijin colegilor aflaţi în proximitatea zonei prin intermediul staţiei emisie-recepţie”, informează Brigada Rutieră.

Imagini demne de cascadorii râsului la Iași! Ușa unui tramvai s-a desprins în mers și a căzut pe traseu
Pe timpul urmăririi, conducătorul autovehiculului a încălcat mai multe reguli de circulaţie şi a lovit o barieră de acces auto, poliţiştii reuşind oprirea acestuia pe şoseaua Vitan Bârzeşti.

După ce a fost oprit, conducătorul autovehiculului, un bărbat în vârstă de 30 de ani, nu a dat dovadă de cooperare şi s-a blocat în autovehicul, fiind necesară extragerea şi imobilizarea acestuia.

„Poliţiştii au procedat la testarea cu aparatul alcooltest, rezultatul indicat fiind 0, precum şi cu aparatul DrugTest, care a relevat prezenţa în organism a substanţelor psihoactive. În acest context, conducătorul autovehiculului a fost condus la sediul INML în vederea prelevării de mostre biologice”, arată sursa citată.

Din verificările efectuate s-a stabilit faptul că persoana în cauză nu deţinea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

 

Un tânăr de 27 de ani, suspectat că a incendiat cinci maşini din Sectorul 4 din care a sustras bunuri, a fost reţinut de poliţişti. ”Joi, 10 noiembrie a.c., poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, au reţinut un bărbat, în vârstă de 27 de ani, faţă de care sunt efectuate cercetări într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de furt calificat şi distrugere”,m a transmis, vineri, Poliţia Capitalei.  

Sursa citată a precizat că, la data de 10 noiembrie a.c., în jurul orelor 01.30, poliţişti din cadrul Secţiei 16 Poliţie au fost sesizaţi, prin sistem 112, cu privire la faptul că la un autoturism, parcat la adresă din Sectorul 4, a izbucnit un incendiu ce s-a extins şi la o altă maşină.

CODUL RUTIER 2022 modificat. Noi reguli pentru cei care împrumută maşina. Amenzile pot ajunge până la 2.900 lei

Ulterior, s-a reclamat că, la o altă adresă din acelaşi sector, o persoană ar fi incendiat mai multe autoturisme şi ar fi sustras bunuri din interior.  ”În urma activităţilor investigativ-operative, a fost prins, în proximitate, un bărbat de 27 de ani, bănuit de comiterea faptelor. Bărbatul a fost imobilizat şi condus la audieri, iar în urma administrării probatoriului, s-a stabilit că acesta ar fi incendiat cinci autoturisme, parcate pe două străzi din Sectorul 4, din care ar fi sustras mai multe bunuri”, a mai precizat sursa citată.

Cel în cauză a fost reţinut, urmând a fi prezentat magistraţilor.  Cercetările sunt continuate de către Secţia 16 Poliţie,  sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4,  sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat (cinci acte materiale) şi distrugere (4 acte materiale).