Un nou magazin Ikea în România. Se va deschide într-un mare oraș din țară

Cel mai mare comerciant de mobilă la nivel local dechide un nou magazin în România, în Dumbrăvița, lângă Timișoara. Compania suedeză a tot amânat deschiderea unei unități, deși cele mai multe comenzi online proveneau din această zonă.

20 apr. 2021, 15:33
Un nou magazin Ikea în România. Se va deschide într-un mare oraș din țară

Un nou magazin Ikea în România. Acesta se va deschide în județul Timișoara, mai exact în Dumbrăvița, autorizația de construcție fiind emisă de primărie încă din vara anului trecut. Acesta va fi al treilea magazin Ikea din România, primele două fiind în București, în zona Băneasa și zona Pallady. Termenul posibil de deschidere al magazinului este în primăvara anului viitor, conform Adevărul. Primul magazin Ikea a fost deschis pe 21 martie 2007.

Conform Profit, retailerul IKEA ia în calcul pentru România deschiderea unor magazine mai mici, în centrul orașelor. Compania este cunoscută pentru marile sale magazine, cu o suprafață de peste 200.000 de metri pătrați, amplasate la marginea orașelor. Însă, grupul suedez a fost nevoit să își modifie modelul de bussines pe fondul creșterii concurenței și al preferinței consumatorilor de a comanda mobilă online de acasă, în loc să se deplaseze până la periferia orașelor.

Un nou magazin Ikea în România. Inițial, suedezii anunțaseră că intenționează să atingă un număr total de nouă magazine în România. Prin acest demers, compania ar crea 3.000 de locuri de muncă în România. Reprezentanții IKEA a anunțat în repetate rânduri că au pe listă Timișoara, Brașov și Cluj-Napoca, pentru noi magazine.

Citește și: Avion prăbuşit în apropiere de Reghin. Pilotul s-a catapultat

Ikea renunţă la catalogul anual. Clienţii se mută pe online

Grupul suedez Ikea, cel mai mare comerciant mondial de mobilă, a anunţat luni că renunţă la catalogul anual, una dintre cele mai importante publicaţii anuale la nivel mondial, deoarece cumpărătorii se mută pe online. Ikea renunţă la catalogul anual, o publicaţie cu o vechime de 70 de ani, a atins momentul de vârf în 2016,. când au fost distribuite peste 200 de milioane de exemplare gospodăriilor şi magazinelor din peste 50 de ţări, transmite Reuters, citat de Agerpres.

Prima ediţie a acestui catalog a fost tipărit în 285.000 de exemplare, care au fost distribuite în sudul Suediei, în timp ce din ultima ediţie, cea din acest an, au fost tipărite aproximativ 40 de milioane de exemplare. Renunţarea la catalogul tipărit face parte din eforturile Ikea de a deveni o companie mai concentrată pe digital, pe măsură ce consumatorii se inspiră din ce în ce mai mult de pe Internet şi îşi fac cumpărăturile tot mai mult online. În perioada august 2019 – august 2020, vânzările online ale Ikea au crescut cu 45%.

Citește și: Se schimbă modalitatea de programare pentru vaccinarea anti-COVID. Gheorghiţă: Începe vaccinarea prin centrele mobile şi în spitale non-COVID


loading...
Partenerii noștri