Un nou model exclusivist de la Maranello: Ferrari F60 America

Pentru a sărbători cei 60 de ani de prezenţă pe piaţa din Statele Unite ale Americii, Ferrari a prezentat un model exclusivist: F60 America. Cele 10 exemplare ce vor ieşi de pe porţile uzinei din Maranello sunt deja acontate, în ciuda preţului de circa 2.5 milioane de dolari.

RomaniaTV.net
13 oct. 2014, 05:40

Dacă aveţi cumva impresia că vă uitaţi la pozele cu versiunea decapotabilă a lui F12 Berlinetta, vă înşelaţi. Ferrari F60 America este un model unic, special dezvoltat de inginerii “căluţului cabrat” pentru piaţa din SUA, în onoarea celor 60 de ani de prezenţă peste ocean. F60 America este şi cel mai exclusivist model Ferrari, italienii anunţând că vor produce numai 10 exemplare din acest model.

 Cei de la Ferrari au fost foarte zgârciţi cu detaliile tehnice. Oficial nu ştim decât că sub capotă se află un propulsor V12 şi că timpul în care F60 America ajunge de la 0 la 100 km/h este de doar 3.1 secunde. Despre putere sau viteză maximă…niciun cuvânt. Cel mai probabil cabrioletul păstrează configuraţia cu 12 cilindri în V atât de dragă italienilor şi preia motorul de 6.3 litri şi 740 CP de pe F12 Berlinetta.

(w500) Ferrari F6

Ferrari F60 America a fost prezentat la Beverly Hills City Hall, în cadrul unui eveniment privat al cărui amfitrioni au fost şefii Ferrari, Sergio Marchionne, Amedeo Felisa şi Piero Ferrari. Momente de excepţie asigurate de Los Angeles Virtuosi Orchestra, condusă de dirijorul Carlo Ponti Jr, violonista Caroline Campbell şi Mary J. Blige au deschis seara, iar printre invitaţi s-au numărat actriţa Megan Fox, producătorul Michael Mann (The Aviator, Collateral, Hancock, Public Enemies) şi pilotii Derek Hill şi Dan Gurney.

(w500) Ferrari F6