Pelerinaj în Capitală la moaştele Sfântului Nectarie. Zeci de credincioşi au ajuns deja

Zeci de credincioşi au ajuns deja la Mănăstirea Radu-Vodă din Capitală. Racla cu moaștele Sf. Ierarh Nectarie a fost scoasă din biserică sâmbătă, la ora 11.00, și așezată în baldachin, pentru închinare, până luni, după slujba Privegherii, ora 22.00.

RomaniaTV.net
07 nov. 2020, 08:07
Pelerinaj în Capitală la moaştele Sfântului Nectarie. Zeci de credincioşi au ajuns deja

Credincioșii sunt îndemnați să respecte hotărârile autorităţilor cu privire la purtarea măştii de protecţie sanitară și păstrarea distanţei fizice, conform basilica. ro.

”Având în vedere contextul social actual şi dorind o bună rânduială a sărbătorii vă îndemnăm să vă închinaţi sfintelor moaşte atât în zilele precedente sărbătorii, cât şi după. Îndemnăm credincioşii să respecte hotărârile autorităţilor de stat cu privire la purtarea măştii de protecţie şi păstrarea distanţei fizice”, transmit reprezentanţii aşezământului monahal, de la Radu-Vodă, citaţi de Agenţia Basilica a Patriarhiei Române.

Citește și: Insula Belina revine în patrimoniul statului. Ionel Dancă: Este o reparaţie a unei monstruozităţi

Pe lângă moaștele Sfântului Nectarie, în baldachin vor mai fi așezate, ca de obicei, și cele ale Sfântului Efrem cel Nou, aflate în patrimoniul mănăstirii.

Sfântul Ierarh Nectarie de la Eghina, numit și Taumaturgul datorită vindecărilor miraculoase pe care le săvârșea, îndeosebi de cancer, este unul din cei mai iubiţi sfinţi din Grecia, dar și din întreaga lume ortodoxă.

Sfântul Nectarie este recunoscut că aduce alinare celor bolnavi de cancer, dar şi că ascultă rugăciunile femeilor care nu pot avea copii.