Un nou protest în Capitală. Oamenii îşi strigă în ploaie nemulţumirile legate de creşterea preţurilor!

În timp ce premierul Florin Cîţu se laudă în stânga şi în dreapta că economia duduie, oamenii au decis să iasă în Capitală să îşi strige nemulţumirile legate de explozia preţurilor din toate domeniile.

16 oct. 2021, 19:17
Un nou protest în Capitală. Oamenii îşi strigă în ploaie nemulţumirile legate de creşterea preţurilor!

Un nou protest în Capitală. Cetăţenii spun că preţurile înregristrează creşteri exagerate şi nu mai pot să se descurce, având în vedere că salariile şi pensiile sunt îngheţate.

Un nou protest în Capitală. Oamenii îşi strigă în ploaie nemulţumirile legate de creşterea preţurilor din toate domeniile!

„E de ajuns să te duci puţin până la piaţă cu 100 de lei să vezi ce mai poţi să faci cu ei, iar furtuna perfectă nu e nici pe departe la apogeu. Mie Cîţu mi s-a părut azi un fel de Hussein peste care americanii mai aveau puţin să intre peste el. Realmente mi se pare un discurs schizofrenic, pentru românul de rând acele date sunt nimic.”, a declarat Cătălin Grădinaru.

Criza COVID-19 a determinat un val de scumpiri masive ale mărfurilor alimentare, la nivel mondial. În iulie 2021, prețurile au înregistrat o creștere de 31% față de aceeași perioadă a anului precedent, potrivit Organizației pentru Alimentație și a Agricultură a ONU (FAO).

Prețurile la carne au cunoscut o creștere uriașă, de 19,6% peste aceeași lună a anului trecut. Cotațiile pentru carnea de pasăre au crescut cel mai mult, în urma creșterii importurilor din Asia de Est. Și tarifele la carnea de vită s-au apreciat, reflectând astfel reducerile de livrări din marile regiuni producătoare și a creșterea importurilor.

Citeşte şi: Protest faţă de eliminarea pragului de închidere a şcolilor. Sorin Cîmpeanu: „Nu copiii sunt responsabili de sănătatea părinților și bunicilor nevaccinați”
În cazul României, Institutul Naţional de Statistică (INS) a informat anterior că rata anuală a inflaţiei a urcat la 5,3% în luna august 2021, de la 5% în iulie, în condiţiile în care mărfurile nealimentare s-au scumpit cu 7,92%, mărfurile alimentare cu 2,7%, iar serviciile cu 2,97%.

Conform INS, inflaţia în luna august 2021 comparativ cu luna august 2020 calculată pe baza indicelui armonizat al preţurilor de consum (IAPC) este 4%. Rata medie a preţurilor de consum în ultimele 12 luni (septembrie 2020 – august 2021) faţă de precedentele 12 luni (septembrie 2019 – august 2020) determinată pe baza IAPC este 2,6%.

Banca Naţională a României a majorat la 5,6% prognoza de inflaţie pentru finalul acestui an, conform unei prezentări realizate în august de guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu.

Citeşte şi: Protest inedit în Timișoara! Sătui de promisiuni, cetățenii au găsit o soluție pentru frigul din case. Videoclipul a ajuns viral!