Un nou record de producţie: Volkswagen a produs 30 de milioane de autoturisme VW Golf

Grupul auto german Volkswagen a anunţat vineri că autoturismul VW Golf cu numărul 30 de milioane a ieşit de pe porţile uzinei de la Wolfsburg, un nou record de producţie pentru automobilul european cu cel mai mare succes, informează Automotive World.

RomaniaTV.net
14 iun. 2013, 20:16
Un nou record de producţie: Volkswagen a produs 30 de milioane de autoturisme VW Golf

Producţia modelului original Golf a început în 1974 şi până acum, în medie, peste 2.000 de oameni au cumpărat zilnic un Golf nou. Exemplarul cu numărul 30 de milioane este de tipul BlueMotion, cel mai eficient model de Golf construit vreodată.

Separat, Volkswagen a primit titlul de „Maşina Anului” pentru modelul Mk7 Golf. „Istoria modelului Golf este şi istoria progresului în industria auto”, a declarat preşedintele Volkswagen AG, Martin Winterkorn.

Cu toate acestea cea mai vândută maşină din toate timpurile este modelul Toyota Corolla din care până acum s-au vândut peste 40 de milioane de exemplare. Unul dintre motive este şi acela că grupul japonez a introdus acest model în 1966.

Strategia de creştere a Volkswagen prevede construcţia de noi uzine în China şi America de Nord în încercarea de devansa rivalii General Motors şi Toyota Motor Corp pentru a deveni cel mai mare constructor auto din lume până în 2018.