Şeful delegaţiei TVR în Qatar a plătit 425.000 de euro pentru 712 bilete la Cupa Mondială. Apoi le-a vândut!

Dezvăluiri șocante din ancheta de la televiziunea publică! Șeful delegației TVR în Qatar a plătit din contul personal 425.000 de euro pentru 712 bilete la Campionatul Mondial, pe care le-a vândut ulterior!

01 feb. 2023, 16:50
Şeful delegaţiei TVR în Qatar a plătit 425.000 de euro pentru 712 bilete la Cupa Mondială. Apoi le-a vândut!
Şeful delegaţiei TVR în Qatar a plătit 425.000 de euro pentru 712 bilete la Cupa Mondială. Apoi le-a vândut!

Şeful delegaţiei TVR în Qatar a plătit 425.000 de euro pentru 712 bilete la Cupa Mondială. Cristian Oprean, cel care a coordonat delegația Televiziunii Române la CM din Qatar, a cumpărat 712 de bilete în numele TVR, fără a fi mandatat în acest sens, pentru care a plătit o sumă uriașă din contul personal către FIFA, apoi le-a vândut mai departe, scrie GSP.

Scandalul a izbucnit după încheiera Cupei Mondiale,  când Cristian Oprean a fost acuzat, prin intermediul unui mail sosit pe adresa TVR, că ar fi vândut bilete la suprapreț pentru semifinala Franța – Maroc. Acesta a negat vehement acuzațiile, apoi a recunoscut că a cumpărat 64 de tichete în numele TVR „pentru niște prieteni” și că nu a înștiințat conducerea televiziunii, considerând că „nu era necesar”.

Citeşte şi: TVR i-a făcut plângere penală lui Cristian Oprean. Șeful delegației din Qatar, acuzat că a cumpărat 712 bilete în loc de 64

TVR a demarat o procedură de cercetare disciplinară, întreruptă după ce Cristian Oprean a demisionat, pe 10 ianuarie 2023. Ancheta a continuat şi s-a aflat că acesta a cumpărat, de fapt, 712 bilete în numele postului public.

„În noaptea de vineri, 29 aprilie 2022, în jurul orei două, trei dimineața s-a făcut o tranzacție de 425.000 de euro dintr-unul din conturile lui Cristian Oprean! Acesta a achitat integral, într-o singură tranșă, suma totală pentru cele 712 bilete achiziționate pentru meciurile de la Campionatul Mondial din Qatar! Aproximativ 600 de euro pentru un bilet”, a dezvăluirit o persoană din interiorul TVR pentru GSP.

Citeşte şi: Scandal la TVR după ce șeful delegației aflate în Qatar a fost acuzat că a vândut biletele instituției la suprapreț: ”Am de gând să reclam la FIFA acest lucru”

TVR a decis sesizarea organelor de urmărire penală pentru a se afla dacă șeful delegației postului public a avut complici și care e suma pe care a obținut-o în urma acțiunilor sale. Cristian Oprean lucra în TVR de 20 de ani, iniţial fiind angajat ca reporter, iar in ultima perioadă se ocupa de aspecte comerciale și tehnice, fiind director de achiziții la Departamentul Sport.