Un nou scandal în Spitalul Bagdasar Arseni. Un bărbat a murit, după ce ar fi luat o bacterie: Pereţii erau murdari

Un bărbat în vârstă de 46 de ani din comuna argeşeană Boteni a murit în spitalul "Bagdasar Arseni". Potrivit certificatului constatator al decesului, una dintre cauze a fost infectarea cu clastridium difficile.

RomaniaTV.net
08 mart. 2017, 15:31
Un nou scandal în Spitalul Bagdasar Arseni. Un bărbat a murit, după ce ar fi luat o bacterie: Pereţii erau murdari

Aurelian Iosifescu a fost internat la Spitalul „Bagdasar Arseni” pentru afecţiuni la coloană, după ce, în timp ce îşi ajuta un vecin, a căzut în cap de la mai bine de doi metri şi jumătate înălţime, din remorca unui tractor.

Bărbatul a fost dus de urgenţă la spitalul din Câmpulung, unde s-a constatat că are vertebrale tasate, fiind trimis la Spitalul „Bagdasar Arseni” din Capitală, unde a fost operat de urgenţă.

Operaţia la coloană a decurs bine, iar Doiniţa Iosifescu, soţia lui Aurelian, a crezut că recuperarea va fi rapidă. Bărbatul a început, însă, să facă febră şi diaree, semne ale unei infecţii puternice.

Vezi si: Cristina Cioran, dărâmată de durere: A murit după ce s-a luptat două luni cu bacteriile. Spitalul Bagdasar-Arseni e infect

„Împlinea 47 de ani pe 24 martie. Pe 19 februarie a murit. L-am dus la spital la Câmpulung şi aici au zis că nu e de competenţa lor şi l-au trimis la Bucureşti. Tot timpul a fost conştient. Şi înainte să moară. El a ieşit cu bine din operaţie şi după două zile a început să facă febră. Am întrebat ce are. Nu îmi spunea nimeni nimic. Am tot spus că dacă trebuie vreun medicament şi nu există în spital, fac rost şi îl aduc. Personalul medical mi-a zis că nu trebuie nimic, că are tot ce trebuie acolo”, a declarat Doiniţa Iosifescu pentru MEDIAFAX.

Timp de cinci săptămâni Doiniţa Iosifescu a stat lângă patul în care se afla soţul ei.

„O lună a făcut febră. I-am întrebat pe cei de la spital de ce. Au zis continuu că nu ştiu, nu ştiu. Când întrebam asistentele cum i-au ieşit analizele, mă pasau la domnul doctor, iar acesta nu stătea niciodată de vorbă cu mine. Spunea: Cinci săptămâni am stat lângă patul lui, pe scaun. N-am plecat de lângă el. Niciodată nu m-am gândit că plec din spital fără el în viaţă. Pe 18 februarie soţul meu s-a simţit rău. I-am anunţat pe medici. Au venit după un timp, când au vrut ei. Asta s-a întâmplat la Bagdasar Arseni, pe secţia de Neurochirurgie, etajul 8. Apoi, când l-au băgat la Terapie Intensivă mi-au spus că a făcut şoc septic. De la ce? Nu a spus nimeni nimic. Cred că bacterie a fost, că şoc septic nu făcea de la operaţie. În spital se făcea curăţenie, dar pereţii erau murdari. Nu ştiu ce să cred. Medicii n-au vrut să vorbească cu noi. Repet, doar medicul care l-a băgat la ATI, cel care era de gardă, ne-a zis că e posibil să fie vorba de şoc septic. Atât. Am încercat să îl mai întreb ceva şi a plecat”, a afirmat femeia.

Potrivit certificatului constatator al decesului, una dintre cauze a fost infectarea cu clastridium difficile.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic de Urgenţă „Bagdasar-Arseni”, dr. Florin Bica, a declarat, pentru MEDIAFAX, că, în conformitate cu normele în vigoare, toate informaţiile privind starea pacientului sunt confidenţiale, astfel încât nu poate prezenta situaţia completă a pacientului fără acordul familiei.

„Menţionăm faptul că probele biologice recoltate pacientului I.A. şi analizate la Institutul, pe perioada internării, NU au confirmat prezenţa bacteriei Clostridium Difficille”, a adăugat purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic de Urgenţă „Bagdasar-Arseni”.

Bărbatul avea doi copii, unul în vârstă de 19 şi unul de 21 de ani.