Un nou simptom al coronavirusului, descoperit de oamenii de ştiinţă spanioli

Oamenii de ştiinţă spanioli au descoperit un nou simptom al coronavirusului: erupţia bucală. Cercetătorii au observat că aceasta apare într-un interval cuprins între două și 24 de zile de la debutul altor simptome de COVID-19. Studiul a fost publicat în Jama Dermatologie.

RomaniaTV.net
17 iul. 2020, 14:18
Un nou simptom al coronavirusului, descoperit de oamenii de ştiinţă spanioli

Cercetarea a fost efectuată pe 21 de pacienţi diagnosticaţi cu coronavirus la începutul lunii aprilie, care dezvoltaseră erupții cutanate. În cele mai multe cazuri, apariția erupției bucale nu părea să fie legată de niciun medicament care li se administra pacienţilor, ceea ce le-a întărit specialiştilor ideea că este vorba despre un nou simptom al bolii.

Citeşte şi Purtarea măştii scade nivelul de oxigen din sânge? Mitul a fost demontat de un medic celebru

Dintre acești pacienți, șase pacienți (29%) aveau enantem (erupție cutanată pe membranele mucoase – n.red.) în interiorul gurii. Pacienții afectați de acest simptom aveau vârste cuprinse între 40 și 69 de ani, iar patru dintre ei erau de sex feminin.

Medicii spanioli spun că iritațiile în interiorul gurii apar la unii pacienți pe tot parcursul infectării. 

Nu se ştie, însă, cât de răspândit este acest simptom de COVID-19, şi asta deoarece, din motive de siguranță, multor pacienţi infectaţi nu li s-a efectuat o examinare orală.