Un nou tip de vouchere. Marcel Boloş vine cu vestea bună de la Bruxelles

Delegaţia Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene a convenit cu oficiali de la Bruxelles ca în REpowerEU să existe un proiect pilot în irigaţii, care să includă panouri solare flotante şi investiţii în echipamentele de pompare, potrivit ministrului de resort, Marcel Boloş.

18 mai 2023, 14:44
Un nou tip de vouchere. Marcel Boloş vine cu vestea bună de la Bruxelles
Marcel Boloş anunţă ce se întâmplă cu banii românilor. "Sunt măsuri cerute de Comisia Europeană"

Marcel Boloş susţine că a obţinut la Bruxelles acordarea de vouchere pentru panouri solare și bani pentru a asigura eficiența energetică a locuințelor sociale. Marcel Boloş anunţă şi un proiect pilot pentru irigaţii în REPowerEU.

Programul Casa Verde Fotovoltaice demarează pe 19 mai. Cum poţi să obţii 20.000 de lei de la stat şi să scapi şi de plata facturilor
„În urma discuţiilor de zilele acestea de la Bruxelles, am convenit să avem în REPowerEU un proiect pilot în irigaţii care să includă panouri solare flotante şi investiţii în echipamentele de pompare. Mai mult, sunt agreate voucherele pentru panouri solare şi o alocare specială pentru a asigura eficienţa energetică a locuinţelor sociale”, a scris ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, miercuri seara, pe pagina sa de Facebook.

Marcel Boloş a subliniat că, în prezent, expertiza World Bank Europe and Central Asia se dovedeşte vitală pentru implementarea reformelor pe care România şi le-a asumat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

Noi ajutoare pentru pensionari. Marcel Boloș face anunțul așteptat de milioane de români: ”Bugetul este de 150 de milioane de euro”

Ne aflăm într-o perioadă în care provocările sunt tot mai complexe: mă refer aici la reforma pensiilor speciale, reforma sistemului public de pensii, reforma privind guvernanţa companiilor de stat sau reforma salarizării bugetare. Tocmai de aceea, avem nevoie de o relaţie mai strânsă, aplicată. Am avut o discuţie foarte productivă în acest sens cu doamna Gallina Andronova Vincelette, Country Director al Băncii Mondiale pentru Uniunea Europeană, căreia i-am propus să punem bazele unei colaborări şi pentru investiţiile şi reformele pe care le pregătim pentru RePowerEU. Reamintesc faptul că avem din partea Comisiei Europene 1,4 miliarde de euro pe care să îi investim pentru a produce energie sigură, durabilă şi la preţuri accesibile„, a subliniat ministrul Marcel Boloş.

Citește și: Marius Budăi a cerut oficial Comisiei Europene eliminarea pragului de 9,4% din PIB pentru pensii. Când cresc pensiile românilor

O delegaţie a Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene, condusă de ministrul Marcel Boloş şi de minsitrul Marius Budăi, s-a aflat, în perioada 15-18 mai, la Bruxelles, pentru avansarea discuţiilor pentru modificarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă.