Un nou „Titanic” a fost reprodus la Belfast

Vreţi să vedeţi cum arăta Titanicul? În cazul acesta, trebuie să faceţi o călătorie în Belfast. Un muzeu gigantic consacrat celebrului transatlantic a fost inaugurat în capitala Irlandei de Nord, cu două săptămâni înainte de comemorarea a 100 de ani de la tragedie. 

RomaniaTV.net
01 apr. 2012, 11:14
Un nou „Titanic” a fost reprodus la Belfast

Un nou Titanic şi-a făcut apariţia în Belfast, oraşul din care a plecat în 1912 celebrul vapor care s-a scufundat la prima sa ieşire din ocean. Este de fapt un muzeu construit pe şase nivele.

„Este o atracţie turistică, nu un muzeu adevărat. Prin urmare nu avem foarte multe artefacte, dar avem o parte care ne va ajuta să spunem povestea, precum scrisori dintre pasageri şi familiile lor”, a explicat directorul muzeului.

Toate obiectele din vitrine au fost recreate pentru a reda cu fidelitate epoca. În plus, vizitatorii pot vedea şi replica somptuaselor scări ale pachebotului. De asemenea, au fost reproduse cu fidelitate şi scările de lemn duceau către sala de recepţie, cu ceasul rotund din mijloc sub care s-au întânit personajele principale din celebrul film al lui James Cameron, interpretate de actorii Leonardo Di Caprio şi Kate Winslett.

Muzeul din Belfast a fost inaugurat cu două săptămâni înainte de comemorarea a 100 de ani de la naufragiul pachebotului. Muzeul a fost construit în trei ani, iar tot proiectul a costat 117 milioane de euro. Transatlanticul Titanic a naufragiat în noaptea de 14 spre 15 aprilie 1912, după ce s-a lovit de un aisberg.