Un nou tratament împotriva cancerului, descoperit de o fată de 17 ani din SUA

O elevă de liceu din California a câştigat o bursă de 100.000 de dolari pentru că a creat o particulă poreclită de ea drept "briceagul elveţian al tratamentelor împotriva cancerului", datorită preciziei sale în ţintirea tumorilor canceroase.

RomaniaTV.net
07 dec. 2011, 20:27
Un nou tratament împotriva cancerului, descoperit de o fată de 17 ani din SUA

Angela Zhang, în vârstă de 17 ani, din Cupertino, California, a câştigat premiul naţional pentru ştiinţă.

Tânăra spune că cercetarea sa a fost motivată, parţial, de familia sa. Străbunicul ei avut cancer la ficat, iar bunicul său a murit din cauza cancerului la plămâni, când ea era în clasa a 7-a.

„M-am întrebat: De ce se întâmplă asta. De ce cancerul aduce moartea? Ce putem să facem pentru a rezolva asta şi ce pot face eu pentru a ajuta?”, a declarat eleva de la liceul Monta Vista.

Zhang spune că particula creată de ea îmbunătăţeşte tratamentele actuale împotriva cancerului întrucât transportă medicamentele direct în celulele canceroase şi nu le afectează pe cele sănătoase din jurul lor. Particula poate elibera medicamentul atunci când este activată de laser.

Din păcate, tehnica sa nu poate fi încă folosită pe pacienţi. Zhang spune că ar putea să treacă 25 de ani între testele clinice şi momentul în care pacienţii vor putea beneficia de noul tratament.