Un nou TREND. Strategia extremă a românilor care vor să evite facturile uriașe la energie, în iarnă

Pe fondul crizei din energie, unii români sunt gata să facă schimbări majore în stilul de viață. Cei mai îndrăzneți vor să fugă din UE.

15 sept. 2022, 17:21
Un nou TREND. Strategia extremă a românilor care vor să evite facturile uriașe la energie, în iarnă

Pentru că se anunță facturi mai scumpe ca niciodată în iarna anului 2022, unii cetățeni au în plan să plece în străinătate, în țari unde temperaturile sunt mai blânde. Persoanele care manifestă cea mai mare deschidere pentru o astfel de variantă sunt cele care au posibilitatea de a lucra remote (n.r. – de al distanță).

Din ce în ce mai multe discuții pe marginea acestui subiect se desfășoară în mediul online, pe diverse grupuri. De exemplu, un român cu job de birou, cu atribuții de pot fi îndeplinite foarte bine și de la distanță, este gata să-și facă bagajul și să se mute în afară, dar cu un buget mic, pentru o cazare ieftină, de 300 de euro pe lună.

„Aș vrea cât e iarnă și frig în România să mă duc altundeva. Știți unde aș putea să mă duc 3-4 luni (loc cu minim 20°C) și să pot da până în 300€ pe luna pentru cazare?”, a scris bărbatul, pe grupul Vacanțe sub 500 de euro, de pe Facebook.

 

Reacțiile românilor, după scenariile sumbre pentru iarnă. Vor să fugă din UE

 

Unii internauți au tratat subiectul cu seriozitate și i-au oferit sfaturi bărbatului, alții l-au luat în râs.

„Congo, Somalia, Rwanda!”, a răspuns un român ironic. „Vezi ANP – Administrația Națională a Penitenciarelor!”, a transmis altul.

Unii români, mai empatici, au recomandat Mauritania, Cipru și grecia.

„Mă gândeam și eu. La ce facturi or să vină la iarnă. Undeva în Asia, Filipine, Vietnam, Thailanda. Depinde de factură. Unii or putea merge în Maldive ori Seychelles”, a comentat un internaut.

„Păi ne adunăm mai mulți care avem astfel de dorințe și facem chetă. Iar apoi mergem unde vrem noi, nu unde ne ajung banii. Ăsta ar fi avantajul. Dezavantajele se descoperă pe parcurs”, a comentat altul.

 

Ursula von der Leyen nu acceptă să fie criticată, din cauza crizei energetice

 

Ursula von der Leyen susține că directivele Comisiei Europene nu merită criticate de oficialii statelor membre UE. Miercuri, oficialul german a declarat că Vladimir Putin este vinovat pentru criza din energie.

Reacția Ursulei von der Leyen a venit după ce Manon Aubry, membru al partidului Franța Nesupusă, a protestat față de povara facturilor uriașe din energie.

Vezi AICI declrația tăioasă a președintelui Comisiei Europene.