Un nou trend TikTok face victime printre copii. „Gluma” care a scandalizat tot internetul

Un nou trend a devenit viral pe rețelele de socializare, în special pe TikTok. Acesta a scandalizat întreg mapamondul deoarece vizează copii și este cât se poate de periculos.

03 sept. 2023, 16:07
Un nou trend TikTok face victime printre copii. „Gluma” care a scandalizat tot internetul
Un nou trend TikTok face victime printre copii. „Gluma” care a scandalizat tot internetul

Trendul bizar de pe rețelele de socializare, în special pe TikTok, implică părinți care se filmează în timp ce sparg ouă pe capul copiilor lor, creând astfel o provocare virală.

Citește și: Adrian Beleaua Corduneanu se rupe în figuri pe TikTok, din arestul la domiciliu. Interlopul „s-a luat la trântă” cu Dani Mocanu și Alex Stoica

Copiii sunt implicați în această provocare pentru a-i ajuta pe părinți (sau, în unele cazuri, frații mai mari) în bucătărie. Cu toate acestea, sunt luați prin surprindere atunci când un ou este spart pe fruntea lor. Reacțiile variază, de la râsete la supărare și chiar durere, iar unii îi consideră pe cei care fac aceste farse drept „răi”.

Comunitatea online este profund divizată în ceea ce privește această provocare. Unii o găsesc amuzantă și sunt inspirați să participe, dar majoritatea critică EggCrackChallenge, acuzând părinții că le provoacă prejudicii emoționale copiilor sau că îi exploatează doar pentru a obține like-uri pe rețelele de socializare.

Dr. Niky, medic pediatru și mamă, care împărtășește sfaturi despre creșterea copiilor pe platformele de socializare, subliniază că jocurile de acest fel și farsele cu copiii pot avea consecințe negative.

„Farsele pot duce la suferință emoțională semnificativă la copii”, spune ea pentru Yahoo Life. „În funcție de tipul de farsă, aceasta poate stârni teamă și anxietate reală la copii, în special la copiii mai mici, care s-ar putea să nu înțeleagă că este doar o glumă. Unele dintre farse pot provoca, de asemenea, fără să vrea, răni fizice”.

@mrchazzmrchazz Replying to @Mr Vergara The Educator There’s a way to do this, “prank” and minimize the potential harm that can come with it . The answer in this video. #pranks #eggchallenge #eggprank #childrenoftiktok #parentsoftiktok #parentingpranks #prankfamily #parenting #parentingtips #parents ♬ original sound – Chazz Lewis

Înainte ca părinții să se implice într-o farsă sau în orice tendință de pe rețelele de socializare împreună cu copiii lor, ar trebui să ia în considerare nivelul de vârstă și maturitate al copilului pentru a decide dacă este potrivit sau nu pentru aceasta.

Există abordări mai sigure și mai respectuoase pentru a aborda aceste tendințe pe platformele de socializare. Dr. Niky și-a folosit propriul cont de TikTok pentru a oferi o reinterpretare a provocării EggCrackChallenge.

În videoclipul ei, implică copilul în farsă, explicându-i ce intenționează să facă, lăsându-l să decidă dacă vrea sau nu să încerce să spargă oul pe frunte și discutând cu el despre decizia sa de a se retrage din joc. În același timp, fiica ei mai mare, nervoasă, dar jucăușă, acceptă oferta de a sparge oul pe fruntea mamei sale. Videoclipul promovează abordarea lui Dr. Niky, demonstrând cum o provocare poate deveni o activitate de familie distractivă și o ocazie de apropiere atunci când toți membrii familiei se implică într-o glumă. În caz contrar, părinții riscă să devină primul bătăuș al copilului lor, scrie stiridiaspora.ro

GrinchPrank este o altă provocare în tendințe pe TIkTok și urmărește reacția copiilor mici în timpul apariției unui monstru în încăpere. În timpul unei ședințe foto de familie, un „monstru” își face o apariție surpriză pentru a-i speria pe copii. Această tendință are o creștere mai ales în timpul sezonului de sărbători, când Grinch se strecoară pe furiș în fața copiilor, iar fotograful surprinde în timp real reacțiile lor pietrificate.

GhostPrank: Această provocare implică închiderea unui copil în baie, uneori în întuneric, și așteptarea ca acesta să observe un filtru fantomă care plutește în jur. De obicei, copiii sunt terorizați și bat cu ferocitate în ușă, țipând să fie lăsați să iasă din cameră.

Citește și: Trucul viral pe TikTok care ţine muştele departe de casa ta. Ai nevoie de un ingredient banal