Un nou virus mortal ameninţă omenirea la început de 2023. După infectare mănâncă creierul

Un nou virus ameninţă omenirea după coronavirus. Conform specialiştilor, este vorba despre o amibă mortală, care mănâncă creierul.

02 ian. 2023, 13:22
Un nou virus mortal ameninţă omenirea la început de 2023. După infectare mănâncă creierul

Un nou virus mortal ameninţă omenirea la început de 2023. După pandemia de COVID-19, lumea este pusă din nou la încercare de un nou virus, de această dată mortal. Primul caz a fost deja confirmat, scrie spynews.ro.

Citeşte şi: Avertizare medicală la final de 2022! Virusul este mai grav decât Covid

Se numește Naegleria Fowleri și este o amibă care se hrănește cu bacterii, întâlnită în răuri, lacuri dulci și ape termale. Odată ajunsă în organismul uman, amiba migrează spre creier şi se hrăneşte cu el. Simptomele apar în aproximativ cinci zile de la infectare şi sunt asemănătoare cu coronavirus, si anume dureri de cap, vărsături, rigiditatea gâtului, alterarea sănătății mentale sau convulsii.

Citeşte şi: Sindromul inimii de vacanţă. Afecţiunea este des întâlnită de Sărbători şi netratată la timp poate duce la moartea pacientului

Mai mult, aceasta provoacă și o infecție gravă, numită meningoencefalită amibiană primară.

După descoperirea acestui virus, s-a confirmat și primul caz de deces. Este vorba despre o persoană în vârstă de 50 de ani din Coreea de Sud, care s-a întors dintr-o vacanță în Thailanda.