Un număr de 22 de persoane diagnosticate cu handicap neuropsihic din Prahova au fost infectate cu coronavirus

Publicat: Luni, 24 August 2020 14:11 // Actualizat: Luni, 24 August 2020 14:11 // Sursa: romaniatv.net

Un număr de 22 de  persoane diagnosticate cu handicap neuropsihic şi internate în Centrul de Îngrijire şi Asistenţă pentru Persoane Adulte cu Handicap Lilieşti-Băicoi, aflat în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Prahova au fost infectate cu noul coronavirus. De asemenea, trei angajaţi ai acestui centru medico-social au fost diagnosticaţi cu COVID-19.

Numărul total al infectărilor cu SARS-COV-2 în centrul medico-social de la Băicoi este de 25, ultimele trei rezultate pozitive raportate fiind în rândul personalului angajat, iar celelalte 22 sunt ale beneficiarilor. Iniţial, 22 dintre persoanele internate în acest centru fuseseră diagnosticate cu COVID-19. Toţi cei diagnosticaţi au rămas în centru,după ce au fost evaluaţi de un medic, fiind izolaţi de ceilalţi adulţi internaţi în unitatea medico-socială, conform datelor furnizate de Prefectura Prahova luni. 

Citeşte şi: Cel mai tânăr mort de COVID-19, din România. Un copil infectat cu coronavirus, printre cele 37 de decese anunţate luni

Conform Direcţiei de Sănătate Publică Prahova, în prezent la nivelul acestui judeţ sunt 11 focare active de COVID-19, cu un total de 204 persoane. Dintre acestea, patru sunt la agenţi economici, două în instituţii publice, patru la centre medico-sociale, dintre care două private şi două în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului şi unu la un centru de plasament pentru copii, aflat de asemenea din subordinea DGASPC Prahova.

Citeşte şi: Revin măsurile din starea de urgenţă. Ce judeţ a apelat la restricţii drastice

Dintre cele 328 de paturi destinate îngrijirii pacienţilor cu COVID-19, în Prahova, 310 paturi sunt ocupate, conform raportărilor de luni după amiază. Dintre acestea, toate locurile ATI sunt ocupate. De la începutul epidemiei şi până în prezent, la nivelul judeţului Prahova, 3781 persoane au fost confirmate ca fiind infectate cu virusul SARS-CoV-2, dintre care 915 sunt raportate de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Prahova ca fiind cazuri active. Din totalul prahovenilor confirmaţi de la începutul epidemiei, 132 au decedat. La nivelul judeţului sunt 63 de i9nfectări nou raportate, cele mai multe, respectiv 24 de infectări fiind la categoria de vârstă 40-49 de ani.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Băicoi Centrul de Îngrijire coronavirus persoane cu hadicap Prahova
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8744
RON
26 Oct
noapte 13 °
zi 19 °
Ultimele joburi adaugate
24 H