Un opossum a provocat alertă în metroul din New York

Alertă cu "pasager suspect", dis-de-dimineaţă, în metroul newyorkez, care, în ultima vreme, a avut parte de tot soiul de episoade inedite, de la invazia şoarecilor şi a şobolanilor, până la naşterea, miercuri, a unui bebeluş.

RomaniaTV.net
19 ian. 2012, 09:59
Un opossum a provocat alertă în metroul din New York

Era puţin trecut de ora locală 4:30, vinerea trecută, când prin staţie, într-o garnitură de metrou din Manhattan, s-a auzit alertă cu „pasager suspect” la bord. Alerta conţinea şi informaţia că „suspectul face mişcări bruşte”. Apoi, suspectul a fost identificat şi localizat : era un opossum, care se refugiase sub un şir de scaune de metrou, în apropierea radiatorului din care emana un aer cald.

Puţinii călători care se aflau la ora aceea în metrou au fost evacuaţi, iar echipele de intervenţie special echipate au sosit la faţa locului pentru a scoate marsupialul de sub scaune. Traficul la metrou a fost oprit pentru vreo 20 de minute, cât a durat operaţiunea, într-o staţie din Manhattan.

Deşi metroul newyorkez nu are încă registre de evidenţă a animalelor -„pasagerii suspecţi” –  care îl frecventează, cei care lucrează acolo au povestit o istorie orală a acestor cazuri. La capitolul şoareci şi şobolani nu mai e loc de mirare sau comentarii, pentru că aceste rozătoare sunt nelipsite din toată reţeaua de metrou. Ele ajung frecvent să călărorească în metrou, strecurându-se înăuntru mai ales când garniturile staţionează la cap de linie.

Un lucrător „veteran” de la metrou a spus că nu îşi aminteşte să fi auzit vreodată că un opossum a ajuns acolo, dar aflase în schimb despre incursiunea unor ratoni, care stăteau agăţaţi de platforma metrourilor din Bronx.

Veteranul povesteşte că în anii ’80, metroul newyorkez fusese invadat de pisici, dar că acestea preferau tunelurile, şi nu garniturile de tren, pentru că în tuneluri şobolanii erau mai uşor de găsit.Metroul este vizitat şi de porumbei în Rockaways, o zonă mai apropiată de plajă.