Un oraş din Germania i-a aruncat în stradă pe ucraineni şi anunţă că nu mai primeşte niciun refugiat. Autorităţile sunt speriate de ameninţările localnicilor

Refugiații ucraineni din Germania trăiesc în adăposturi pentru cazare temporară, care sunt situate în multe orașe mari și mici de pe întreg cuprinsul țării. Acum, peste 150 de ucraineni au rămas fără adăpost în orașul Eichsfeld, cazarea lor fiind anulată de autoritățile locale.

25 oct. 2022, 21:33
Un oraş din Germania i-a aruncat în stradă pe ucraineni şi anunţă că nu mai primeşte niciun refugiat. Autorităţile sunt speriate de ameninţările localnicilor

O hală fusese pregătită pentru ucraineni în Eichsfeld, într-un atelier de producție gol, care a fost în spaţiu de locuit temporar. Cu toate acestea, contractul de închiriere semnat a fost brusc revocat, iar acum nu există un loc unde să fie cazaţi refugiații.

Autorităţile din acest oraş de 100.000 de locuitori din landul Turingia subliniază de altfel că orașul nu va mai accepta refugiați din Ucraina și nici din alte țări. Motivul este reprezentat de numeroasele amenințări trimise de locuitori pe adresa angajaților administrației și a proprietarului sediului care ar fi trebuit să-i găzduiască pe ultimii refugiaţi.

În plus, autoritățile consideră că este imposibil să se garanteze siguranța deplină pentru ucrainenii din acest oraș, care ar putea fi atacaţi, însă există riscuri şi cu privire la angajații administrației, care își fac griji pentru vieţile lor.

Citeşte şi Ucraina recrutează șomerii în „Armata de Reconstrucţie” a ţării. Salariul este de 182 euro pe lună

Proprietarul halei care voia să pună spaţiul la dispoziția refugiaților din Ucraina, Christian Hunold, a confirmat că a anulat acordul doar din cauza amenințărilor primite și l-a numit „o oportunitate umanitară pierdută în ajunul iernii care vine”, scrie today.ua. În total, 28.850 de refugiați ucraineni au sosit în landul Turingia de la începutul războiului.

Reamintim că săptămâna trecută un adăpost pentru refugiați ucraineni a fost incendiat în municipalitatea germană Gross-Stremkendorf. În clădire locuiau 14 locatari care, din fericire, nu au fost răniți. Poliția investighează un caz de incendiu pus de o mână criminală, mai ales că elemente ale svasticii au fost găsite pictate pe ușa din fața imobilului, după incendiu.

Citeşte şi Zelenski spune că Ucraina are urgent nevoie de 17 de miliarde de dolari şi acuză UE. „Nu am primit niciun cent pentru recuperarea rapidă”