Un oraş din România, pe lista celor mai sigure oraşe din lume pentru turism, după pandemia de coronavirus

Organizaţia Europeană pentru cele mai bune destinaţii (EBD) a întocmit o listă cu cele mai sigure 20 de destinaţii pentru călătorii şi turism, după coronavirus. Printre acestea se află şi un oraş din România, potrivit Forbes. 

RomaniaTV.net
03 iun. 2020, 13:47
Un oraş din România, pe lista celor mai sigure oraşe din lume pentru turism, după pandemia de coronavirus

Printre cele mai sigure destinaţii pentru turism post-coronavirus se află oraşe din Polonia, Croaţia, Grecia, dar şi un oraş din România, Sibiul. Pentru a da o mână de ajutor turiştilor care vor să călătorească în Europa, dar care se tem încă de ravagiile pe care le-ar mai putea face noul coronavirus, EBD a prezentat o listă cu 20 de destinaţii cel mai puţin afectate de Covid-19, unde riscul de infectare este redus la maximum.

Orașele aflate pe listă sunt:

1. Tbilisi, Georgia

2. Corfu, Grecia

3. Cavtat, Croaţia

4. Insulele Azore

5. Preveza, Grecia

6 Alentejo, Portugalia

7. Batumi, Georgia

8. Zagreb, Croaţia

9. Algarve, Portugalia

10. Sibiu, România

11. Kotor, Muntenegru

12. Rijeka, Croaţia

13. Varşovia, Polonia

14. Viena, Austria

15. Bohinj, Slovenia

16. Malta

17. Gdansk, Polonia

18. Vilnius, Lituania

19. Riga, Letonia

20. Taigaua sălbatică, Finlanda

Citeşte şi Cât a ajuns să coste o vacanţă în România după pandemie. Care sunt prețurile pentru un sejur la mare sau la munte

Jurnaliştii de la Forbes prezintă Sibiul ca ”un oraş frumos, istoric din Transilvania”.

Poreclit Oraşul cu ochi, Sibiu este o destinaţie turistică foarte bine cunoscută atât de vizitatorii autohtoni, cât şi de cei străini. Cunoscut pentru cultura, istoria, gastronomia, arhitectura diversă (inclusiv casele sale iconice cu ochi care i-au dat porecla) şi minunile sale naturale, oraşul a devenit o destinaţie turistică râvnită”, notează publicaţia.

Forbes mai precizează faptul că, în 2007, Sibiul a fost Capitala Europeană a Culturii. În 2019, a fost numit Regiunea Europeană a Gastronomiei, iar în 2020, EBD l-a desemnat „a şasea cea mai bună destinaţie turistică a Europei”.