Un oraş din Siberia a fost înghiţit de fum VIDEO

Un oraş din Siberia a fost acoperit de fum, din cauza unor incendii de pădure izbucnite în apropiere. Localnicii circulă pe străzi cu măşti, iar traficul rutier a fost dat peste cap.

RomaniaTV.net
15 iul. 2012, 07:37
Un oraş din Siberia a fost înghiţit de fum VIDEO

Siberia a fost lovită în această vară de secetă şi de temperaturi foarte ridicate. Din acest motiv, în zonă au izbucnit mai multe incendii de păduren pe care pompierii nu reuşesc să le ţină sub control. Focarele au devastat zeci de mii de hectare de vegetaţie şi au acoperit de fum mai multe comunităţi. Cel mai grav afectat este oraşul Yakutsk, unde locuiesc peste 250.000 de oameni.

„Mirosul e îngrozitor şi tot fumul ăsta mi se duce în plămâni. Ar putea avea efecte grave asupra sănătăţii. Nici măcar nu pot să văd soarele! Va trece vara şi eu nici nu voi apuca să văd soarele”, au spus localnicii.

Fumul gros a redus vizibilitatea pe şosele şi a dat peste cap traficul rutier. De asemenea, cursele aeriene au suferit unele întărzieri. Medicii i-au sfătuit pe oameni să se ferească de fum ca să nu dezvolte probleme respiratorii.