Un pacient a murit, după ce s-a aruncat de la etajul 4 al Spitalului de Pneumoftiziologie Iași

O anchetă internă a fost demarată de conducerea Spitalului de Pneumoftiziologie din Iaşi după ce un pacient, în vârstă de 70 de ani, care suferea de cancer în stadiu terminal, s-a aruncat de la etajul patru al clădirii.

07 iun. 2023, 16:03
Un pacient a murit, după ce s-a aruncat de la etajul 4 al Spitalului de Pneumoftiziologie Iași

Tragedie la Spitalul de Pneumoftiziologie Iași. Un pacient care fusese internat în cursul nopţii de marţi spre miercuri, după ce a fost redirecţionat de la serviciul de urgenţe al Spitalului „Sfântul Spiridon” din Iaşi din cauza unei sângerări puternice suferite la nivelul căilor aeriene superioare, s-a sinucis aruncându-se de la etajul 4 al unității sanitare.

Citește și: Olga, tânăra care s-a izbit cu un ATV într-un copac, a fost înmormântată printre jucării şi flori

Pacientul, în vârstă de 70 de ani, suferea de cancer în stadiu terminal.

„Pacientul suferea de cancer pulmonar în stadiu terminal, cu multiple metastaze şi traheostomă paliativă. Deşi pe fondul problemelor de sănătate pacientul comunica cu foarte multă dificultate, el a fost preluat de echipa de gardă care a instituit imediat tratament de urgenţă hemostatic şi simptomatic. Din păcate, din considerente personale care nu au fost comunicate echipei medicale şi nici colegului de salon sau familiei, pacientul a recurs la un gest extrem”, a explicat managerul Spitalului de Pneumoftiziologie din Iaşi, dr. Radu Crişan Dabija, pentru Agerpres.

Citește și: Grevă japoneză în spitale. Care sunt revendicările cadrelor medicale

Potrivit sursei citate, echipa de Terapie Intensivă a unităţii a intervenit imediat. În ciuda eforturilor depuse, pacientul nu a mai putut fi resuscitat.