Un pacient de 70 ani, infectat cu COVID 19, le-a făcut medicilor un scandal uriaş pentru că îl despart de concubină

Un bărbat de 70 din Bucureşti, stabilit în Huşi, judeţul Vaslui a fost diagnosticat cu COVID-19. Internat la spitalul din Huşi, pacientul a făcut scandal medicilor care l-au anunţat că va fi transferat la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi.

RomaniaTV.net
30 mart. 2020, 07:19
Un pacient de 70 ani, infectat cu COVID 19, le-a făcut medicilor un scandal uriaş pentru că îl despart de concubină

Bărbatul de 70 de ani este cel de-al şaselea caz COVID-19 înregistrat în judeţul Vaslui. El a fost internat la Spitalul Municipal Huşi, săptămâna trecută, prezentând simptomatologie specifică infectării cu noul coronavirus. Pacientul se afla în izolare la domiciliu alături de concubină şi de fiul sau care s-a intors recent din Belgia.

În momentul în care bătrânul a început să se simtă rău, a fost dus la spitalul din Huşi, iar în urma testului s-a confirmat că este infectat cu noul coronavirus. Fiul bătrânului are o stare de sănătate foarte bună, neavând niciun simptom de îmbolnăvire. De altfel, mâine, 31 martie, acesta ar trebui să iasă din perioada de izolare obligatorie de 14 zile. Nici concubina bătrânului nu prezintă semne de îmbolnăvire.

Având în vedere contextul, fiul septuagenarului a fost şi el testat, rezultatul fiind aşteptat în cursul acestei zile. După ce bătrânul a fost confirmat pozitiv, medicii huşeni, potrivit protocolului, au pregătit transferul pacientului la Spitalul de Boli Infecţioase Iaşi. În momentul în care i s-a adus la cunoştinţă decizia mutării la un spital dintr-un alt judeţ, bătrânul a început să facă scandal, reproşând medicilor că vor să-l despartă de concubină.

Citeşte şi: Stare de urgenţă. Femeie amendată chiar dacă avea declaraţia pe propria răspundere. Replica jandarmului:Asta se învaţă în clasa a 7-a

„Bărbatul a început să ţipe şi să spună că nu vrea să plece la Iaşi pe motiv că nu poate rezista fără concubina lui şi că aceasta ar muri fără el”, au povestit cadrele medicale.

În ciuda împotrivirilor bătrânului, transferul s-a realizat, septuagenarul fiind transportat cu izoleta la Spitalul de Boli Infecţioase Iaşi.

Până în prezent, alte cinci persoane din judeţul Vaslui au fost confirmare COVID-19. Primul caz a fost al unei femei de 43 de ani, întoarsă din Italia, care se afla într-un centru de carantină din Arad, în momentul depistării infecţiei cu noul coronavirus.

Cel de-al doilea caz a fost confirmat la un tânăr de 31 de ani, din municipiul Vaslui, internat la Secţia Boli Infecţioase a spitalului din Vaslui. Acesta revenise dintr-o călătorie din Anglia, iar după 11 zile a început să prezinte semne de boală.

Cel de-al treilea pacient a fost un bărbat din Huşi care lucra ca şofer de tir la o societate de transport internaţional. Acesta revenise din Germania. Al patrulea pacient COVID-19 din judeţul Vaslui este mama tânărului de 31 de ani, întors din Anglia. Femeia nu prezenta semne de boală, însă a fost testată după ce fiul ei a fost depistat pozitiv la noul coronavirus.

Cel de-al cincilea pacient, depistat pozitiv, este un bărbat de 61 de ani, din Bârlad, întors recent dintr-o călătorie din Statele Unite. Pacientul s-a prezentat pe 25 martie la Spitalul Municipal de Urgenţă Vaslui prezentând simptomatologie specifică infectării cu noul coronavirus: febră, tuse şi dificultăţi de respiraţie. Bărbatul a precizat cadrelor medicale că a călătorit în străinătate, astfel că s-a dispus testarea acestuia pentru COVID-19. Pe 26 martie, cadrele medicale de la spitalul bârlădean au primit confirmarea că pacientul este infectat cu noul coronavirus.

Citeşte şi: Bărbat din Ţăndărei, vindecat de COVID 19, face live pe Facebook şi anunţă: „Tăiaţi porcul, facem paranghelie, m-am făcut bine!”