Un PARC de DISTRACŢII cu o roată imensă va fi construit pe malul lacului Herăstrău

Un parc de distracții cu o "Roată Mare" va fi amenajat în Parcul Herăstrău, pe malul lacului. Proiectul va fi realizat pe același loc unde s-a aflat vechea "Roată Mare", demolată de Primăria Capitalei în aprilie 2014. Proiectul va demara pe 17 iulie și va fi terminat un an mai târziu, în iulie 2016.

16 iul. 2015, 15:15
Un PARC de DISTRACŢII cu o roată imensă va fi construit pe malul lacului Herăstrău

O nouă „Roată Mare” va fi amplasată în parcul Herăstrău, pe malul lacului. Proiectul „Reamplasare Roata Mare și reamenajare zona adiacentă cu mobilier urban” va fi realizat chiar pe spațiul în care s-a aflat vechea și celebra „Roată Mare”, demolată de Primăria Capitalei în aprilie 2014, scrie b365.ro.

Beneficiarii proiectului sunt Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București (ALPAB) și firma SC Britta Trading SRL. Practic, ALPAB oferă terenul, iar Britta Trading realizează investiția și administrează noul parc de distracții.

Conform autorizației de construire nr. 351 din 7 iulie 2015, emisă de Primăria Capitalei, lucrările vor dura un an, de la data de 17 iulie 2015 până la 17 iulie 2016.

Firma Britta Trading a amenajat și parcul de distracții Zorky’s Planet din AFI Palace Cotroceni. În acest parc a fost instalat și Zorky’s Planet, cel mai mare parc de distracţii din România instalat într-un centru comercial a ales Afi Palace Cotroceni pentru dezvoltarea unui concept unic în Balcani. Cu o lungime de 140 metri, roller cel mai mare roller-coaster dintr-un mall din Europa de Est, cu o lungime de 140 de metri.

Pe 28 aprilie 2014, Primăria Capitalei a început desființarea parcului de distracții din zona Roata Mare care aparținea firmei SC Dino Park Invest SRL. Roata Mare, cursa de cai, pista de mașinuțe, trambulinele și celelalte instalații de agrement au fost pe rând demontate. Roata mare funcționa din 1952. De altfel, reprezentanții Primăriei Capitalei spuneau atunci că roata era veche și punea în pericol copiii care o foloseau, dar și că parcul de distracții nu mai avea actele necesare de funcționare.

Citeşte şi Primăria Capitalei recomandă: Ştrandurile să fie deschise şi noaptea