Un parlamentar oferă un milion de dolari pentru „pelerina” lui Lionel Messi. Cât costă, în mod normal, bisht-ul purtat de starul lui PSG

Lionel Messi a purtat la ceremonia de premiere de la Cupa Mondială un bisht, o ținută tradițională arabă.

24 dec. 2022, 12:40

La ceremonia de premiere de la Cupa Mondială, argentinianul Lionel Messi a fost îmbrăcat cu un bisht, ținută purtată de arabi la ocazii speciale.

Acesta a fost criticat la început pentru că a acceptat cadoul făcut de șeicul din Qatar, însă, ulterior, gestul fotbalistului a ajuns să fie apreciat de oameni de pe întreg mapamondul.

Ahmed Al Barwani, avocat și mebru al parlamentului din statul arab Oman, a declarat că oferă un milion de de dolari pentru mantia neagră și aurie tradițională purtată de Lionel Messi la ceremonia de premiere.

Citește și: La ce club va juca Lionel Messi după Mondialul câştigat cu Argentina. Semnează pe cel puţin un an

„Din sultanatul Oman vă felicit pentru câștigarea Cupei Mondiale Qatar 2022… bisht-ul arab, un simbol al cavalerismului și înțelepciunii. Vă ofer un milion de dolari pentru acel bisht”, a scris parlamentarul pe Twitter.

Lionel Messi, îmbrăcat în bisht

După ce Messi a ridicat trofeul, toţi cei prezenţi pe stadion au asistat la un foc de artificii de-a dreptul spectaculos.

Argentina a obţinut astfel al treilea titlu mondial din istorie. Argentina s-a mai impus în 1978, după o finală câştigată în faţa Olandei, cât şi în 1986, cu Diego Maradona “motorul” echipei.

Citește și: O româncă a fost pe scenă cu Messi şi Mbappe după finala Mondialului! Tânăra stewardesă i-a înmânat premiul de „cel mai bun jucător al turneului” starului argentinian GALERIE FOTO

Vânzările de bisht au explodat la Doha. Un obiect acum la modă pe care fanii argentinieni sunt dornici să-l obţină ca amintire a acestei încoronări istorice a Argentinei. Magazinul celui care a făcut acest acum faimos bisht, Muhammad Abdullah Al-Salem, a realizat astfel vânzări istorice. În mod normal, magazinul, care aprovizionează de mult timp familia regală din Qatar, vinde între opt până la zece de astfel de articole de îmbrăcăminte pe zi. Vânzările au crescut la 150 de exemplare, dintre care trei la fel cu cea purtată de Messi, din bumbac japonez şi fir de aur german, în valoare de aproape 2.000 de euro.