Un paznic de vânătoare a împuşcat doi câini de braconaj în faţa unor copii

Un paznic de vânătoare, ogari, din localitatea Vela, judeţul Dolj, este cercetat penal după ce a împuşcat doi câini de vânătoare, aparţinând unor persoane pe care le-ar fi prins la braconaj; totul s-ar fi petrecut în apropierea unor copii, care se jucau în zonă.

RomaniaTV.net
25 mart. 2018, 08:37
Un paznic de vânătoare a împuşcat doi câini de braconaj în faţa unor copii

Purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, Cosmin Grădinaru a declarat că poliţiştii fac cercetări pentru braconaj şi uz de armă fără drept. O expertiză a specialiştilor Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Animalelor (DSVSA) Dolj va stabili dacă animalele au fost ucise prin împuşcare sau nu.

„Dacă au fost sau nu împuşcaţi câinii trebuie stabilit în urma unei expertize efectuate de către specialişti din cadrul DSVSA pentru că animalele găsite moarte la faţa locului au fost ridicate. Există şi posibilitatea ca ele să fi murit din alte cauze şi ulterior să fi fost împuşcate. În urma cercetărilor, se va stabili cu exactitate cum s-a petrecut”, a mai afirmat Cosmin Grădinaru, potrivit Mediafax.

Citeşte şi Arme de vânătoare şi muniţie, găsite de poliţişti la un bărbat bănuit de braconaj

Iubitorii de animale îl acuză pe bărbat că nu este la prima faptă de acest gen şi că ar mai fi împuşcat animale. Mai mult, în apropiere s-ar fi aflat şi nişte copii, care ar fi putut fi răniţi.

„Marinescu Jane paznic de vânătoare în localitatea Vela-Dolj a împuşcat doi câini ogari la 4 metri de gardul din marginea satului. Au fost împuşcaţi la câţiva metri de copiii care se jucau în curte prin zăpadă şi care puteau fi împuşcaţi cu nepăsare din cauza urii faţă de animale! A mai împuşcat câini în sat dar a scăpat. De data asta putem face ceva!! Avem filmare, poze, tot ce trebuie! Distribuiţi mai departe să vadă toată lumea ce fac paznici de vânătoare …”, scrie o persoană pe Facebook.