Un pensionar ajunge milionar după ce a descoperit în bucătărie două tablouri valoroase

Două tablouri pictate de mari maeştri şi aflate în Sicilia, în bucătăria unui fost muncitor la uzinele Fiat, îi vor aduce pensionarului nesperate milioane de euro. Cele două tablouri, de Gauguin şi Bonnard, sunt estimate la câteva milioane de euro, relatează metronews.fr, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
04 apr. 2014, 11:12
Un pensionar ajunge milionar după ce a descoperit în bucătărie două tablouri valoroase

Cele două opere au fost uitate într-un tren după ce au fost furate. Timp de 40 de ani, bărbatul şi-a băut cafeaua în faţa celor două tablouri din bucătărie, agăţate deasupra cratiţelor. El nu ştia că cele două picturi, cumpărate în 1975 cu o sumă derizorie – 23 euro – erau de fapt opere ale celor doi mari maeştri. Cotidianul La Stampa l-a găsit joi pe bărbatul septuagenar, a doua zi după ce povestea lui fusese dezvăluită de poliţia italiană. Acesta a dorit însă să rămână anonim – pentru că ‘sunt prea mulţi bani în joc’ – şi nu pare impresionat de consideraţiile financiare care îl privesc. ‘Cel mai mult mă bucură faptul că am avut plăcerea să fiu atât de mult în preajma lor’, a spus el.

Fostul muncitor, care a lucrat la o linie de montaj a uzinelor Fiat din Torino, a cumpărat tablourile ‘Fructe pe masă sau natură moartă cu căţeluş’ de Paul Gauguin şi ‘Femeia cu două fotolii’ de Pierre Bonnard la o vânzare organizată de căile ferate în 1975. ‘Am fost mereu interesat şi pasionat de pictură, aşa încât, în timp ce alţii mergeau la bar sau să joace cărţi când ieşeau ieşeau de la serviciu, eu mă duceam în pieţele unde studenţi de la Arte Plastice îşi vindeau desenele’, a spus el.

Unul din fiii săi, student la arhitectură, a recunoscut unul din tablouri într-un catalog şi a anunţat autorităţile. Furate din casa unei bogate familii din Londra, Mark-Kennedy, în 1970, cele două picturi sunt evaluate la câteva milioane de euro. Norocul pensionarului din Sicilia este că nu mai există niciun urmaş al familiei londoneze, aşa încât ar putea deveni proprietarul legal al tablourilor. Dacă Parchetul din Roma stabileşte că a cumpărat pânzele de bună credinţă, fără să ştie că au fost furate, bărbatul ar putea ajunge foarte bogat, încheie metronews.fr.