Un plus de tracţiune: Jaguar F-Type AWD – VIDEO

Jaguar a confirmat prezenţa la Salonul Auto de la Los Angeles a versiunilor F-Type cu tracţiune integrală, denumite AWD, alături de alte modificări care duc la creşterea performanţelor. Constructorul britanic anunţă şi încheierea unui parteneriat cu “The Bloodhound Project”, o echipa din Marea Britanie care vizează obţinerea recordului de viteză pe uscat.

RomaniaTV.net
08 nov. 2014, 16:25

Nu mai este doar un zvon. Jaguar a confirmat, printr-un comunicat de presă, prezenţa la standul său de la Salonul Auto de la Los Angeles a versiunii F-Type R Coupe AWD. Cu 550 CP şi tracţiune integrală, Jaguar F-Type R Coupe AWD pătrunde într-un segment în care principalii competitori sunt Nissan GTR şi Audi R8 V10. Britanicii promit şi o creştere a performanţelor pentru versiunea AWD: acceleraţia de la 0 la 100 km/h se face în 3.9 secunde, faţă de 4.2 secunde pentru F-Type R cu tracţiune spate. Viteza maximă este în continuare limitată electronic la 300 km/h.

Gama F-Type numără în prezent 6 modele: Coupe şi Convertible, cu 3 motorizări (două V6 şi un V8). Jaguar anunţă că în 2015 familia F-Type va număra 14 derivate, întreaga gamă urmând să fie dezvăluită pe 18 noiembrie, odată cu deschiderea salonului auto californian. Pe lângă versiunile cu tracţiune integrală, vor fi oferite şi modele cu transmisie manuală.

De asemenea, oficialii Jaguar au anunţat şi încheierea unui parteneriat cu “The Bloodhound Project”, o echipă din Marea Britanie care are ca obiectiv atingerea unei viteze de 1000 de mile pe oră (mai mult de 1600 km/h) pe uscat. Ocazia perfectă pentru a testa noul Jaguar F-Type R Coupe AWD în deşertul din Africa de Sud. Mai multe vedeţi în video de mai jos.