Politician român, legături cu tragedia din Ialomiţa. Cine era şoferul TIR-ului implicat în accidentul din Sfântu Gheorghe

Șoferul TIR-ului implicat în accidentul rutier din Ialomiţa este Viorel Ştefan Ilie, avea 43 de ani și era din Poiana. Acesta ar fi condus toată noaptea înainte să intre pe contrasens și să lovească microbuzul în care se aflau angajați ai Mega Image. Marinică Cazacu, fost prefect de Ialomița, a recunoscut că firma la care lucra șoferul tirului implicat în accident este a surorii lui, iar el este angajat la aceeași firmă. Cazacu susține că șoferul tirului nu avea probleme de sănătate, ar fi luat toate pauzele prevăzute de lege și că TIR-ul circula cu 50 km/h la momentul producerii accidentului. Acum, este o anchetă în curs, atât TIR-ul, cât şi microbuzul vor fi expertizate tehnic. 

RomaniaTV.net
06 oct. 2019, 12:00
Politician român, legături cu tragedia din Ialomiţa. Cine era şoferul TIR-ului implicat în accidentul din Sfântu Gheorghe

Şoferul TIR-ului a fost văzut ultima dată cumpărându-și o cafea de la popasul din comuna Malu, a anunțat ministrul Transporturilor într-o conferință. Vânzătoarea de la popas a declarat, la România TV, că şoferul muncea pentru fostul prefect.

„La „șeful Marinică”, adică Cazacu, fostul prefect! Era angajatul lui. (…) Șeful a spus că la Târgu Jiu a așteptat 21 de ore să încarce, deci s-a odihnit, a oprit la Sinești, iar s-a odihnit și acolo două ore, îi apare pe telefon, și ar fi oprit aici, în parcare și ar fi stat și aici 15 minute! (…) Transporta mațe de pui. E pe la Ciulnița, pe-acolo, o chestie de-asta care face mâncarea aia, de căței. Eu îl vedeam mereu pe-aici, gâfâia! Mă gândesc la un infarct, ceva. Nu e nicio urmă de frânare, deloc. (…) Tu faci ce vrei. Dacă vrei, îți respecți programul. Dar fiecare trage ca să facă kilometri, că de-aia e plătit! Iei banii pe kilometru!”, a declarat vânzăroarea, la România TV.

Un alt localnic este de părere că şoferul de TIR a făcut infarct.

„Cred c-a făcut infarct, săracul! Era un șofer foarte bun! Preinfarct sau infarct a fost! Lua niște resturi din alea de la un abator și le ducea la Tulcea, pare-mi-se le ardeau acolo, la un crematoriu. Circula mai mult noaptea. Din cauza mirosurilor astea erau niște probleme”, a declarat martorul.

Oamenii locului știu cum pot fi păcăliți cei care îi verifică pe șoferi: se păstrează remorca, dar se schimbă vechiculul care tractează.

„Ăla cu TIR-ul! Era angajat… la Malu, acolo, al lui Marinică Cazacu!”, a confirmat un al martor. 

Marinică Cazacu a declarat, într-o intervenţie telefonică la România TV, ca nu are nicio legătură cu şoferul de TIR implicat în accidentul din Sfântu Gheroghe.

„Nu (era angajatul meu n.red.). Eu nu am firmă, nu e nici angajatul fiului meu. Este regretabil ce s-a întâmplat. Este (angajatul n.red.) unei persoane membru din familia noastră şi orice i se întâmplă unui membru al familie suferi. (…) Toate transporturile sunt monitorizate prin GPS. Şoferul a plecat joi, la ora 12, către Târgu Jiu. A ajuns acolo la 20.00. De la ora 20.00 până la 16.15 când a plecat înapoi spre Slobozia a stat în pauza. Nu a fost singur, a mai fost încă un şofer cu el. Au fost două maşini. Toate pauzele s-au facut regulamentar. Atît documentele de la bord, cât şi cele de la firmă sunt în regulă. Au fost ridicate de Politie în ziua accidentului. Este regretabil ce s-a întâmplat”, a declarat Marinică Cazacu, la România TV.

„O fi patit ceva medical, s-o fi aplecat dupa ceva. Nu-mi dau seama ce s-a întâmplat. Medicii pot spune. Drumul era drept, maşina nu pare să fi avut ceva, nu-s roţi blocate. Cu el s-a intamplat ceva. Eu zic ca în 4 minunte nu putea sa adoarmă. 4 minute şi şi 22 de secunde a făcut de la ultima oprire până la locul accidentului. Sunt 3km si ceva, aproape 4.  Nu a avut viteză, avea 50 si ceva la ora”, a mai spus Marinică Cazacu.