Un poliţist este cercetat disciplinar pentru că a scris pe Facebook că nu va controla conformitatea măştilor

Un polițist din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța este cercetat disciplinat, după ce a scris pe Facebook că nu va cerceta şi sancţiona cetăţenii pentru neconformitatea măştilor purtate.

11 ian. 2022, 18:09
Un poliţist este cercetat disciplinar pentru că a scris pe Facebook că nu va controla conformitatea măştilor

Poliţistul este cercetat de Biroul Control Intern din cadrul IPJ Constanţa după ce a aunţat pe contul său de Facebook că nu va cerceta conformitatea măştilor, motivând că nu are pregătirea necesară şi această atribuţie nici nu este trecută în fişa postului.

”Eu unul……. indiferent de orice dispoziție dată de șefii ierarhici NU VOI CONTROLA ȘI NU VOI SANCȚIONA nici un cetățean român privind autenticitatea măștii purtate. NU am pregătire de specialitate, NU există bază legală în fișa postului meu, NU am pregătire medicală de specialitate”, a spus polițistul, care este agent șef principal de Poliție în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, conform Replica Online.

Începând cu ziua de 8 ianuarie este obligatoriu purtarea măștii de protecție doar tip medical sau FFP2, astfel încât să acopere gura și nasul. Acestea trebuie purtate în toate spațiile publice închise și deschise, în condițiile stabilite prin ordinul comun al ministrului sănătății și al ministrului afacerilor interne. Astfel, măștile textile nu mai sunt permis.

Citeşte şi: Propunere legislativă prin care românii ar putea ieşi la pensie cu până la trei ani mai devreme, fără să piardă din venituri

Conform reglementărilor legale, se exceptează de la măsura prevăzută, următoarele categorii de persoane:

a) copiii cu vârsta mai mică de 5 ani;
b) persoanele care sunt singure în birou;

c) prezentatorii TV și invitații acestora, cu condiția respectării distanței de 3 metri între persoane;
d) reprezentanții cultelor religioase, în timpul slujbelor, cu condiția respectării distanței de 3 metri între persoane;

e) vorbitorii aflați în spații închise sau deschise cu condiția respectării distanței de minimum 3 metri între aceștia și oricare din celelalte persoane din public;
f) persoanele care desfășoară activități fizice intense și/sau în condiții de muncă solicitante (temperaturi ridicate, umiditate crescută etc.) sau activități sportive.

Citeşte şi: Alexandru Rafila a discutat cu doi producători de medicamente antivirale anti-COVID. „”Se dau în ambulatoriu de specialitate şi oamenii iau medicamentele acasă”