Un poliţist rutier implicat în frauda de 5 milioane de euro la mai multe bănci din UE

Un italian şi trei români au fost ridicaţi de DIICOT pentru fraudarea unor bănci din Uniunea Europeană cu 5 milioane de euro, pentru prinderea lor anchetatorii colaborând cu autorităţile judiciare din Bulgaria, Italia şi din Ulaanbaatar, Mongolia.

RomaniaTV.net
23 dec. 2011, 06:14
Un poliţist rutier implicat în frauda de 5 milioane de euro la mai multe bănci din UE

UPDATE: Un poliţist de la Poliţia Rutieră ar fi implicat în frauda bancară de 5 milioane de euro, el urmând a fi audiat de procurorii DIICOT alături de cei trei români şi un italian, care au fost prinşi de anchetatori când încercau să încaseze suma, au declarat, pentru Mediafax surse judiciare.

UPDATE: Banca de la care au încercat cei trei români şi italianul să scoată 5 milioane de euro este o sucursală BRD din cartierul bucureştean Giuleşti. Italianul Pierluigi Llesio a spus procurorilor DIICOT că este reprezentantul Camerei de Comerţ a Italiei. Toţi cei patru suspecţi, doi originari din Giurgiu, se află acum la sediul DIICOT, unde sunt audiaţi de procurori, scrie adevarul.ro.

Cei patru sunt audiaţi la ora transmiterii acestei ştiri de către procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Structura Centrală, fiind acuzaţi de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi spălare de bani.

„George Petrescu (56 de ani), Tiberiu Ţuţu (26 de ani), Allesio Pierluigi (49 de ani), cetăţean italian, şi Vladimir Cojoc (53 de ani), au constituit un grup infracţional organizat, acţionând transfrontalier, în scopul obţinerii de beneficii financiare substanţiale din fraudarea unor unităţi bancare din Uniunea Europeană”, precizează DIICOT.

Membrii grupării identificau bănci din diverse state europene şi utilizând instrumente financiare de plată în care erau consemnate date fictive, le depuneau spre decontare, urmărind încasarea în mod fraudulos a unor sume de bani.

În această modalitate, învinuiţii au fraudat o unitate bancară din România, folosind un bilet la ordin (promissory note) având înscrise date nereale şi dispoziţia de plată a sumei de 5.000.000 de euro în favoarea învinuitului George Petrescu.

Pentru a îngreuna verificările de conformitate, învinuiţii au utilizat date aparţinând unor societăţi comerciale şi financiare din Bulgaria, Ucraina, Mongolia sau Brazilia.

Joi, învinuiţii au fost depistaţi în flagrant delict în timp ce încasau în această manieră suma de 5.000.000 euro.

Procurorii DIICOT au colaborat cu autorităţile judiciare din Bulgaria, Italia şi din Ulaanbaatar, Mongolia.

Cauza a fost instrumentată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul DCCO, suportul tehnic şi informativ fiind t asigurat de către DOS şi SRI.

Cercetările continuă în vederea tragerii la răspundere penală a tuturor participanţilor.


loading...
Partenerii noștri