Un preot din Iași își crește cei nouă copii ca pe vremuri, după valorile tradiționale, şi aşteaptă cu braţele deschise şi alţi moştenitori, dacă va fi voia Domnului

La doar 38 de ani, părintele Ionuț Alexandru Figher are o familie numeroasă. Soția i-a dăruit nu mai puțin de nouă copii, iar dacă Dumnezeu le mai dăruiește și alții, cei doi spun că îi vor primi cu mare bucurie.

13 iul. 2023, 00:32

Preotul şi familia lui locuiesc în casa parohială de la Frenciugi, comuna Drăgușeni, jud Iaşi, și își trăiesc viața în armonie, după propriile valori. Iar copilașii sunt foarte fericiți: iubesc animalele, plantele, pomii și nu își imaginează viața altfel.

Un preot din Iași își crește cei nouă copii ca pe vremuri

Nu au timp să se plictisească, întrucât nicio zi nu seamănă cu alta. Cel mai mare copil are 14 ani, iar cel mai mic șase luni.

M-am lăsat în voia lui Dumnezeu, nu mă gândeam în copilărie că voi avea copii mulți. Noi avem același duhovnic de peste 20 de ani, iar duhovnicul ne-a încurajat și ne-a susținut cu rugăciunea. Avem șapte fete și doi băieți, desigur, este posibil să avem și mai mulți copii în viitor. Eu și preoteasa ne completăm, ne împărțim atribuțiile, nu ne plictisim niciodată, avem animale, plante, pomi. Cei mici ne mai ajută unde pot, nu a fost întotdeauna ușor”, a declarat preotul Ionuț Alexandru Figher pentru bzi.ro.

Citeste si Scandal monstru în Biserica Ortodoxă. Un preot din București, acuzat că a dublat tariful înmormântării unui cetățean ucrainean

Motivele pentru care tinerii nu mai vor mulţi copii

Preotul Ionuț Alexandru Figher a explicat motivele pentru care tinerii din ziua de astăzi nu mai vor aşa mulţi copii.

Sunt mai multe cauze. Comoditatea, situația financiară, educația occidentală, concepția greșită referitoare la copii… Însă în spatele oricărui motiv se ascunde lipsa credinței. Trăiește-ți viața, așa gândesc mulți. Alții planifică. Când vrea Dumnezeu nu vor ei. Se păzesc. Când vor ei nu mai vrea Dumnezeu…

Citeste si Un cunoscut preot rupe tăcerea despre azilele groazei: „Biserica s-a implicat mereu în organizarea unor activități de acest fel. Cheia problemei este în altă parte și despre aceasta nu se vorbește”

Îi sfătuiesc să aibă credință, să nu se păzească, să meargă la Sfânta Liturghie, să aibă un duhovnic și să se împărtășească. Sunt multe mijloace de distragere. Și anturajul e foarte periculos. Biserica, școala, munca, voluntariatul, aceștia sunt pilonii solizi pentru tineri”, spune părintele.