Tânăra de 22 de ani moartă de coronavirus a lăsat o înregistrare în care spune că în spital nu mai exista niciun loc

Andreea Ciopleiaș a ajuns pe 20 iulie la Spitalul de Urgență din Pitești cu o ambulanță care a luat-o de acasă, din Rucăr. Mama ei murise din cauza infecţiei cu coronavirus cu două zile înainte. După decesul mamei, DSP-ul nu a demarat nicio anchetă epidemiologică, motiv pentru care, atunci când s-a simţit rău, tânăra a sunat la 112.

RomaniaTV.net
30 iul. 2020, 13:12
Tânăra de 22 de ani moartă de coronavirus a lăsat o înregistrare în care spune că în spital nu mai exista niciun loc

La spital i s-a făcut testul COVID într-un cort și a fost trimisă acasă. Avea să moară o săptămână mai târziu. Reprezentanţii spitalului din Piteşti au declarat că fata a refuzat internarea, dar, potrivit unei înregistrări făcute de Andreea pentru unchiul său, adevărul era altul. Din înregistrarea care a ajuns în posesia Libertatea.ro, reiese faptul că, de fapt, în spital nu mai erau locuri. “Inițial a vrut să mă bage în spital și nu a mai fost niciun loc”, se aude pe înregistrare.

Andreea a fost anunţată, a doua zi, că testul este pozitiv și a fost sfătuită de către spital să ia legătura cu medicul de familie şi cu DSP-ul.

Citeste si Gigi Becali, derapaj grav în direct la TV. „Conducătorii noştri sunt handicapaţi! Avem 2.000 de morţi în 7 luni, unde e focarul?”

Singurul apel primit de Andreea de la DSP a fost când au sunat-o să-i ceară telefonul mamei sale. “Mama a decedat, nu știați?!”, le-a răspuns Andreea. Apoi, cu febră crescută și trecută prin trei spitale, Andreea a decedat şi ea.

Iată ce spune fata pe înregistrare:

„Când am ajuns cu ambulanţa aici am stat până a venit o doamnă, mi-a luat temperatura, m-a întrebat una-alta. Iniţial, a vrut să mă bage în spital, dar nu a mai fost niciun loc. Apoi au zis că mă bagă într-un cort cu încă cineva. Apoi m-au băgat singură. Nu ştiam ce se întâmplă până m-am prins că e cineva care testează aici şi tot strigă persoane, dar acum cred că le-a luat şi le testează în altă parte, că erau lângă cortul meu, dar acum nu mai sunt”, spune tânăra pe înregistrarea de pe Libertatea.ro.