Un preşedinte le-a oferit turiştilor 49 de virgine pentru a-şi promova ţara

Preşedintele filipinez Rodrigo Duterte nu a făcut decât să glumească atunci când a oferit 42 de virgine pentru a atrage turişti care să viziteze Filipine, a declarat duminică purtătorul său de cuvânt, informează dpa.

28 ian. 2018, 15:54
Un preşedinte le-a oferit turiştilor 49 de virgine pentru a-şi promova ţara

Rodrigo Duterte a făcut acest comentariu vineri, în timpul unui discurs la un forum de afaceri în New Delhi, India, unde a participat la summitul Asociaţiei Naţiunilor din Asia de Sud-Est (ASEAN). „În mod clar, el a spus asta în glumă”, a afirmat purtătorul de cuvânt prezidenţial Harry Roque. „Nu este necesar să clarificăm că aceasta a fost doar o glumă spusă de preşedinte”, a subliniat el.

Duterte a făcut această glumă cu referire la modul în care organizaţia teroristă Stat Islamic (SI) îşi recrutează membrii, promiţându-le drept răsplată 42 de virgine atunci când vor ajunge în rai.

„Aceasta este o ideologie total falimentară, total goală şi singurele sale obiective este să ucidă şi să distrugă pentru nimic, fără niciun rost. Iar ademenirea este aceea că atunci când mori ca martir, ajungi în rai unde te aşteaptă 42 de fecioare”, a spus Duterte, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Fiul preşedintelui Rodrigo Duterte demisionează. Paolo, suspect de implicare în traficul de droguri

„Ei bine, dacă aş putea să fac din aceasta o ademenire şi pentru cei care ar dori să viziteze ţara mea… Dar dacă aceasta este chiar adevărat, aş prefera să am virgine aici, nu în rai”, a mai spus preşedintele filipinez.

Organizaţii pentru apărarea drepturilor femeilor l-au criticat pe Duterte pentru aceste comentarii, care arată, în opinia lor, cât de lipsit de respect este el faţă de femei şi cum le tratează pe femeile filipineze ca pe nişte „obiecte sexuale lipsite de demnitate şi drepturi”.

„Aceasta este o insultă faţă de femeile care muncesc din greu pentru a construi naţiunea noastră, doar pentru a fi prezentate drept nutreţ pentru turişti de către preşedinte însuşi”, a subliniat într-un comunicat grupul de activiste Akbayan Women.