Un preşedinte nervos: Ce a făcut Obama în timp ce soldaţii lui îl LICHIDAU pe Bin Laden

Preşedintele american Barack Obama şi-a mascat nervozitatea în timpul asaltului aspra lui Osama bin Laden în 2011 jucând numeroase partide de cărţi, a dezvăluit un fost colaborator al liderului de la Casa Albă, într-o înregistrare video apărută miercuri.

RomaniaTV.net
15 aug. 2013, 06:08
Un preşedinte nervos: Ce a făcut Obama în timp ce soldaţii lui îl LICHIDAU pe Bin Laden

Reggie Love, care a fost asistentul personal al lui Obama în timpul primului mandat al acestuia, a afirmat că preşedintele american nu a vrut să asiste la întreaga operaţiune, care l-a costat viaţa pe liderul Al-Qaida şi care a fost transmisă în direct, prin satelit, la Casa Albă.

„Majoritatea oamenilor erau în Situation Room”, sala de gestionare a crizelor, situată în subsolul reşedinţei executive, a explicat Love în această înregistrare realizată la 18 iulie în timpul unei interveţii la Universitatea California din Los Angeles (UCLA) şi difuzată, printre alţii, de revista „New York” pe pagina sa de internet, informează Agerpres.

Însă Obama a spus: „Nu vreau să rămân aici, nu pot suporta să mă uit la asta. Prin urmare, el, eu şi fotograful oficial a Casei Albe, Pete Souza, am fost nevoiţi să jucăm 15 partide” de cărţi într-o sală situată lângă Biroul Oval, a povestit Love.

Osama bin Laden a fost ucis la 2 mai 2011 în timpul unui raid al unei echipe de comando transportată cu elicopterul la complexul Abbottabad din Pakistan unde se ascundea liderul Al-Qaida.

Casa Albă a difuzat imediat după eveniment o fotografie cu Souza, în care se poot vedea Obama şi cei mai apropiaţi colaboratori ai săi de securitate naţională în „Situation Room”, marcaţi de tensiune.