Un preşedinte NORMAL: Francois Hollande şi prietena lui au plecat în concediu cu trenul

François Hollande şi prietena sa, Valerie Trierweiler au preferat să plece cu trenul în vacanţă. Ei au luat un TGV, joi seara, până în Brégançon (Var), la reşedinţa prezidenţială unde îşi vor petrece vacanţa. Hollande, care cultivă imaginea unui "preşedinte normal", aşa cum a promis şi în campanie că va fi după ce va ajunge la putere, a numit vacanţa sa "un moment de pauză".

RomaniaTV.net
03 aug. 2012, 10:18
Un preşedinte NORMAL: Francois Hollande şi prietena lui au plecat în concediu cu trenul

Când a ajuns în gara Hyeres, unde a fost întâmpinat de un grup de simpatizanţi care mergeau şi ei în vacanţă, preşedintele Franţei a dat tonul. „Sunt vacanţele pe care mi le fac de obicei, dar acum este un context foarte dificil, din cauza tulburărilor de pe pieţele financiare europene (…) nu este o vacanţă adevărată, ci mai degrabă un moment de pauză. Mă gândesc şi la cei care nu pleacă deloc în concediu”, le-a destăinuit Francois Hollande simpatizanţilor săi.

Preşedintele francez le-a mai spus că această vacanţă „este consacrată odihnei”, după „un an de campanie electorală”, iar după 6 mai (când a fost ales preşedinte, n.r.), „de responsabilităţi”, dezvăluie JDD pe site-ul său.

Fiind apoi întrebat de ce a ales să meargă cu trenul în vacanţă, Hollande a mărturisit că TGV-ul „corespunde principiilor” sale şi că nu este prima oară când optează pentru acest mijloc de transport, el mergând cu TGV-ul cu ocazia a două reuniuni ale şefilor de stat europeni desfăşurate la Bruxelles. Cea mai recentă călătorie cu TGV-ul a făcut-o în mai, la summit-ul UE, cooptându-l în „aventură” şi pe premierul spaniol Mariano Rajoy. S-a întors însă de-acolo cu maşina, mai dezvăluie publicaţia franceză.

Hollande continuă să cultive imaginea unui „preşedinte normal” pe baza principiilor simplităţii. Chiar înainte de a pleca în vacanţă, preşedintele francez, mare amator de mers la cumpărături, a intrat în magazinul FNAC din Montparnasse, de unde şi-a luat şi câteva DVD-uri pentru vacanţă, între care filmul „Lebăda Neagră”, cu Natalie Portman şi Vincent Cassel. Cu mărfurile cumpărate, s-a aşezat la coadă, la casă, alături de francezii de rând.