Un primar din Argeş a fost prins la volanul unui camion cu lemne furat. Explicaţia şocantă a edilului: Eram în afara programului

Polițiștii din Argeș au prins un bărbat în vârstă de 53 de ani în timp ce transporta ilegal aproximativ 40 de metri cubi de material lemnos. Aceștia au trăit un șoc după ce l-au legitimat, la volan se afla primarul comunei Vlădești.

RomaniaTV.net
30 oct. 2020, 17:56
Un primar din Argeş a fost prins la volanul unui camion cu lemne furat. Explicaţia şocantă a edilului: Eram în afara programului

Lemnul a fost confiscat, la fel și camionul folosit pentru transport. Primarul din Vlădești a fost prins de către polițiștii de la Combaterea Delictelor Silvice în localitatea Corbi din județul Argeș. Edilul transporta 38,73 de metri cubi de material lemnos, fără documente legale de proveniență.

Citește și:Strigătul disperat al tatălui unui tânăr mort în Colectiv: „Nu pot să mai dorm nopţile. societatea românească refuză schimbarea”

Potrivit legii, transportul, în volum de peste 10 metri cubi de lemn, neînsoțit de documentele specifice de transport, constituie infracțiune și se sancționează cu amendă sau cu închisoare de la 6 luni la un an și cu confiscarea materialelor lemnoase care fac obiectul transportului. 

Edilul susține că se afla la volanul mașinii pentru că firma soției sale nu avea un șofer disponibil, iar el era în afara programului.

Acesta s-a ales cu dosar penal, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat Ocolului Silvic Domnești. De asemenea, a fost confiscată și mașina cu care edilul a fost prins la furat.