Un primar plăteşte din salariul de 6400 de lei facturile pentru 30 de familii nevoiaşe

Primăriile din toată ţara au pregătit ajutoare sociale în preajma sărbătorilor de iarnă. Mai multe familii din comuna Bârnova vor beneficia însă de un ajutor financiar direct din partea primarului, care a decis să-şi doneze integral salariul.

25 nov. 2022, 12:28
Un primar plăteşte din salariul de 6400 de lei facturile pentru 30 de familii nevoiaşe

Un primar din România, Mihai Bălan, își donează salariul, timp de trei luni de zile. Întrucât sărbătorile de iarnă se apropie cu pași repezi și plata facturilor este cel mai mare chin într-o familie nevoiașă, primarul consideră că un mic ajutor este bine-venit. Zeci de familii din comuna Bârnova vor beneficia de un ajutor în valoare de câteva sute de lei.

Pe raza comunei Bârnova există peste 30 de familii cu o situație financiară precară. Pe parcursul celor 3 luni în care Mihai Bălan își va dona salariul, mai multe familii cu copii sau bătrâni vor beneficia de câte 200 de lei. Toți copiii din comună vor primi pachete oferite de primărie.

Parlamentarii și primarii NU vor avea salariile majorate. CCR a blocat proiectul de pe masa premierului Nicolae Ciucă

Anunţul  a fost făcut pe o rețea de socializare. Suma pe care acesta o câștigă în fiecare lună este de 6.400 de lei. Toți banii vor fi dirijați în ajutorul câtorva familii din comună.

„Pentru că viața a devenit din ce în ce mai grea în urma scumpirilor repetate, atât a alimentelor de bază, cât și a facturilor la utilități, am decis să îmi donez salariul în lunile de iarnă. Astfel, din salariul meu net, de aproximativ 6.400 de lei, pot și vreau să ajut 30 de familii din Bârnova, cu câte două sute de lei pe lună, ca sprijin pentru plata utilităților. Fac asta din toată inima și fără niciun interes, cu gândul la bătrânii noștri și la persoanele cu probleme medicale. Vreau să-i ajut să treacă peste o perioadă mai dificilă“, precizează Mihai Bălan, primarul comunei Bârnova.

Tichete sociale pentru românii nevoiaşi. Primăria care oferă 60 de lei în plus la pensie de Crăciun
Edilul susține că, în perioada sărbătorilor de iarnă, toți copii din comună vor beneficia de pachete cu dulciuri și fructe. Mihai Bălan va propune și altor persoane din primărie sau celor ce dețin diferite afaceri pe raza comunei să doneze, în funcție de posibilități, pentru a ajuta familiile nevoiașe din comună.

Un proiect de dezvoltare ce vizează extinderea rețelei de apă și canalizare a fost adoptat pentru localitățile din comuna Bârnova. Satul Vișan va beneficia de apă curentă, investiția fiind de peste 1 milion de euro. Investiția ApaVital ar urma să fie inclusă în bugetul din anul 2023. Primăria Bârnova a reușită să semneze un contract cu o firmă care urmează să realizeze un proiect tehnic pentru extinderea rețelei, documentația fiind finalizată.