Un primar se oferă voluntar să fie spânzurat

Orăşelul american Medora, din Dakota de Nord, trăieşte din turism şi din curiozitatea celor care doresc să vadă cum arată adevăratul Vest Sălbatic. Ca să menţină viu interesul turiştilor, primarul Doug Ellison ştie că trebuie să satisfacă mereu aceste curiozităţi. Iar oamenii vor să afle din ce în ce mai des "cum arăta o spânzurare de tâlhari în vremurile de odinioară".

RomaniaTV.net
23 mart. 2012, 12:40
Un primar se oferă voluntar să fie spânzurat

Primarul Doug Ellison s-a gândit să construiască o spânzurătoare clasică pe o proprietate a sa şi să simuleze vechile proceduri. „Va fi ceva cu totul sigur şi profesional. Nu voi spânzura oameni la întâmplare”, spune edilul.

Turiştii care vor dori să fie „spânzuraţi” ca în vremurile de odinioară vor avea la dispoziţie un sistem special de siguranţă care nu va permite accidente. Acum primarul aşteaptă aprobări din partea Consiliului Orăşenesc şi a Comisiei Zonale, organisme care se lasă convinse greu să dea viaţă noii iniţiative din Medora. Ellison rămâne ferm pe poziţii: dacă e nevoie de o demonstraţie, el se oferă să fie primul spânzurat.