Un prinţ saudit, suspectat că voia să dea şpagă 2.000 de doze de vaccin ca să escaladeze Everestul. Anchetă de proporţii

Nepalul anchetează modul în care un prinţ din Bahrain, care doreşte să escaladeze Everestul, a ajuns în ţară cu 2.000 de doze de vaccin împotriva noului coronavirus fără aprobare oficială, au informat autorităţile.

17 mart. 2021, 20:52
Un prinţ saudit, suspectat că voia să dea şpagă 2.000 de doze de vaccin ca să escaladeze Everestul. Anchetă de proporţii

Şeicul Mohamed Hamad Mohamed Al Khalifa, care a sosit luni la Kathmandu, intenţiona să doneze doze de vaccin AstraZeneca unui sat, potrivit ambasadei Nepalului în Bahrain. Dozele de vaccin „au fost introduse însă în ţară fără a urma procedura necesară şi fără autorizarea prealabilă a biroului nostru. Cercetăm şi vom decide dacă pot fi utilizate„, a declarat Santosh KC, purtătorul de cuvânt al departamentului de administrare a medicamentelor, citat de hmetro.com.my.

Prinţul şi echipa sa, care include membri ai Gărzii Regale din Bahrain, s-au întors în Nepal, unde escaladaseră deja două vârfuri din Himalaya în luna octombrie, Manaslu (8.163 metri), al optulea cel mai înalt vârf din lume, şi Lobuche (6.119 metri).

La momentul respectiv, autorităţile acordaseră o autorizaţie specială şeicului şi grupului său de intra în ţară, în pofida închiderii frontierei din cauza epidemiei de coronavirus.

Citeşte şi Avalanşă spectaculoasă şi de mari proporţii, filmată în Nepal. Speriaţi, martorii au luat-o la fugă VIDEO

Nepalul şi-a deschis acum graniţele pentru alpinişti, iar prinţul şi echipa sa au fost printre primii sosiţi.

Absenţa excursioniştilor şi a alpiniştilor străini a afectat semnificativ economia acestei ţări sărace, unde turismul reprezintă 8% din PIB şi generează peste un milion de locuri de muncă, conform World Travel and Tourism Council.

Alpiniştii trebuie să fie plasaţi însă într-o carantină de şapte zile şi să prezinte un rezultat negativ la testul pentru depistarea COVID-19 înainte de a-şi începe expediţia.

Nepalul şi-a început campania de vaccinare în luna ianuarie după ce a primit un milion de doze de vaccin AstraZeneca din India.

Citeşte şi Alertă la bordul unui avion. Un individ a fost la un pas să deturneze aeronava, deasupra Golfului Persic!