Un profesor a murit în faţa elevilor săi, în timp ce-şi preda lecţia. Fusese decorat de Klaus Iohannis pentru merite excepţionale

George Bodnarciuc, un profesor român de balet, a fost răpus de infarct, la vârsta de 65 de ani. Profesorul s-a prăbuţit în faţa elevilor săi, chiar în timpul unei lecţii de dans, informează observatornews.ro.

RomaniaTV.net
03 iul. 2020, 16:08

Maestrul se stabilise de câţiva ani în Italia. Tragedia a avut loc joi, 2 iulie, în Assisi, un oraș aflat în centrul Italiei. George Bodnaiuc era în mijlocul unei demonstraţii făcute în faţa elevilor de la cursul de dans când a început să se simtă rău, după care s-a prăbuşit.

Cursanţii i-au acordat primul ajutor, dându-i zahăr şi apă. Iniţial, toată lumea a pus starea de rău a profesorului pe seama căldurii. Profesorul a dat semne să-şi revină, dar la scurt timp starea lui s-a agravat, astfel încât, în momentul în care a sosit ambulanţa, echipajul nu a mai putut decât să constate decesul.

Citeşte şi Catastrofa, în imagini LIVE. Momentul alunecării de teren care a ucis 162 de oameni a fost filmat VIDEO

George Bodnarciuc a absolvit Liceul de Coregrafie şi Artă Dramatică din Cluj-Napoca și a debutat la vârsta de 20 de ani, în rol principal, la Opera Națională din București.

În ultimii ani, maestrul a lucrat ca profesor de dans clasic în Italia și nu numai (Teatro Comunale di Firenze, Arena di Verona, Teatro Verdi di Trieste, Balletto di Toscana, Opera din Budapesta, Folks Oper din Vienna), potrivit giornaledelladanza.com.

Pentru merite artistice excepționale, președintele României i-a acordat un titlu înalt.