Un profesor din Sfântu Gheorghe, acuzat că a întreţinut relaţii sexuale cu două eleve minore

Caz revoltător într-o şcoală din Sfântu Gheorghe. Un profesor a fost suspendat din activitate după ce pe numele lui a fost depusă la Poliţie o plângere potrivit căreia bărbatul ar fi întreţinut relaţii sexuale cu o elevă în vârstă de 12 ani şi cu o elevă de clasa a XI-a.

RomaniaTV.net
16 nov. 2011, 09:05
Un profesor din Sfântu Gheorghe, acuzat că a întreţinut relaţii sexuale cu două eleve minore

Bărbatul este profesor de pian la Liceul de Artă „Plugor Sandor” din municipiul Sfântu Gheorghe şi a fost suspendat din activitate după ce pe numele lui a fost depusă la Poliţie o plângere potrivit căreia ar fi întreţinut relaţii sexuale cu o elevă în vârstă de 12 ani. Fata are acum 14 ani.

„Reclamaţia a fost depusă marţi, însă, conform primelor declaraţii se pare că fapta s-a petrecut în urma cu doi ani, când fata avea 12 ani. Totul s-a întâmplat în afara şcolii, dar noi facem cercetări ca să vedem dacă cele reclamate se confirmă. Dosarul este în lucru. Conform Codului Penal,  această faptă se pedepseşte cu închisoare, dar având în vedere că bărbatul este profesor, pedeapsa este mai mare”, a declarat la RTV, purtătorul de cuvânt al IPJ Covasna, Dumitru Ungureanu.

Şefa Inspectoratului Judeţean Şcolar (ISJ) Covasna, Keresztely Irma, a confirmat că cel acuzat este un profesor, care ar fi întreţinut relaţii sexuale cu o elevă în vârstă de 12 ani. Keresztely Irma a spus că profesorul a fost suspendat din activitate, ca prima măsură.

„Cât timp se desfăşoară ancheta, profesorul nu poate intra în şcoală şi nu-şi va mai primi salariul. Psihologul şcolar a stat de vorbă cu fetiţa. La început ea a negat fapta, dar în momentul în care i s-a arătat jurnalul, a recunoscut acest lucru. Familia fetei este una organizată, firească, iar pe mine acest lucru mă şochează, că timp de doi ani nu au observat nimic în comportamentul fetiţei„, a afirmat Keresztely Irma.

Părinţii fetei au aflat de relaţia dintre profesor şi fiica lor din jurnalul tinerei. Părinţii elevei au depus o plângerea la conducerea Liceului de Artă „Plugor Sandor”, care a anunţat şi Inspectoratul Şcolar.

„Profesorul de muzică are peste 40 de ani. Este necăsătorit, fără obligaţii. Relaţia sexuală a fost descoperită de părinţii fetei, pentru că fiica lor avea un jurnal în care îşi nota toate păţaniile”, a precizat inspectorul şcolar general din Covasna, Irma Kerestely.

Potrivit MEDIAFAX, profesorul este acuzat că a avut relaţii sexuale şi cu altă fată. Keresztely Irma a mai declarat că în sesizarea depusă la conducerea şcolii părintele elevei cu care profesorul ar fi întreţinut relaţii sexuale a menţionat că „acelaşi lucru s-a întâmplat recent şi cu o altă elevă de clasa a XI-a”.