Un profesor e nevoit să livreze mâncare fiindcă nu se descurcă cu salariul din Educație: „Necesită mult timp”

Un profesor din Sibiu nu reușește să trăiască din salariul din Educație, așa că s-a văzut nevoit să-și mai găsească o activitate în timpul liber: să livreze mâncare.

09 iun. 2023, 16:20
Un profesor e nevoit să livreze mâncare fiindcă nu se descurcă cu salariul din Educație: „Necesită mult timp”

Un profesor e nevoit să livreze mâncare fiindcă nu se descurcă cu salariul din Educație. Profesorul Dragoș Jigău are un salariu de 3.500 de lei, bani insuficienți ca să-și asigure un trai decent, așa că a început să livreze și mâncare.

”Te gândești ce pui a doua zi pe masă celor doi copii”, a explicat un profesor care predă limba franceză și limba engleză la o școală din Sibiu.

Citește și Schimbări importante pentru elevii care susțin Evaluarea Națională și examenul de Bacalaureat. Se modifică iar calendarul

Un profesor e nevoit să livreze mâncare fiindcă nu se descurcă cu salariul din Educație

”Am un salariu net de 3.500 lei, bani cu care nu poți trăi, mai ales dacă ai o familie în care și soția e tot cadru didactic. Nu rezistăm. Noi am înființat acum două luni un PFA pe trei domenii de activitate – traduceri, meditații și curierat. Livrez mâncare în Sibiu. Acum, după aproape 10 ore de muncă, voi pleca mulțumit că am câștigat peste 300 de lei, dar voi pleca foarte amărât și foarte obosit”, a relatat Dragoș Jigău, în direct la Euronews România.

”Când ajungi acasă, trebuie să își faci și tu lecțiile pe a doua zi. Trebuie să faci fișe de lucru, un scenariu didactic. Elevii vor vedea dacă te duci cu o lecție nepregătită. Trebuie să participi la cursuri de formare continuă și necesită mult timp și acest lucru. Nici pe departe nu avem patru luni de vacanță”, a mai explicat el.

Citește și Calendarul Euro 200, modificat. Când va fi afișată lista elevilor și studenților care vor beneficia de ajutor financiar pentru a-și cumpăra calculatoare

Sindicatele din Educație au ieşit din nou în stradă. Protest cu 20.000 de persoane și marș în București

Sindicatele din Educaţie au așteptat 20.000 de persoane la protestele organizate vineri la Bucureşti, în intervalul orar 11:00 – 16:00. Cei aflăți în grevă nu primesc salariu pe perioada grevei, dar li s-a promis o primă de 1500 de lei anual, până în 2027, şi o majorare cu 45% a retribuţiei de la 1 ianuarie 2024.

Guvernul României a înaintat vineri o nouă ofertă sindicaliştilor din Educaţie, constând într-o sumă de 1500 de lei, care se va acorda anual, în luna octombrie, până în 2027, a anunţat, vineri, după consultările cu reprezentanţii Executivului, Simion Hăncescu, preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI).

„Am avut discuţii cu membrii Guvernului. Cerinţa noastră a fost cea pe care toată lumea o ştie, şi anume să se aplice integral de la 1 ianuarie 2024 acea grilă de salarizare. Guvernul României a spus clar că nu poate oferi această creştere. Singurul lucru pe care poate să-l facă este acela de a acorda în loc de 40% cât au promis iniţial, 45% şi suplimentar să se acorde până în 2027, în fiecare an, pe 5 octombrie, suma de 1.500 de lei. Aceasta este oferta Guvernului. Noi vom consulta oamenii, pentru că aşa cum am spus mereu: oamenii sunt cei care au declanşat greva, oamenii sunt cei care hotărăsc dacă încetează sau nu”, a spus Hăncescu.