Un proiect unic în România: Ambulanţa Socială de la Primăria Sectorului 2

Încă de la începutul primului său mandat, Neculai Onțanu a pus la dispoziția cetățenilor Sectorului 2 Ambulanța Socială, un proiect unic în ţară, care oferă servicii de sănătate şi asistenţă persoanelor aflate în situaţii de risc şi marginalizare socială.

RomaniaTV.net
28 mai 2012, 21:00

În cei opt ani de zile de funcţionare, Proiectul Ambulanței Sociale a ajutat să supraviețuiască peste 4.000 de persoane abandonate de toate sistemele de sănătate. Printre beneficiarii serviciilor prestate de Ambulanța Socială s-au numărat vârstnici, persoane fară venit sau cu venituri foarte mici, dar și  persoane fără adăpost. Totodată, Primăria Sectorului 2 a încheiat un parteneriat cu o serie de unităţi medicale de pe raza sectorului, pe baza căruia acestea acordă îngrijiri medicale persoanelor aflate în evidenţa Ambulanţei Sociale. Printre aceste unităţi medicale figurează Spitalul Clinic „Colentina”, Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Dr. Matei Balş” sau Spitalul Clinic de Urgenţă ” Sf. Pantelimon”.

Rezultatele foarte bune ale Serviciului de Ambulanță Socială au fost posibile și ca urmare a investițiilor făcute de Primăria Sectorului 2. Astfel, în baza materială a serviciului de Ambulanţă Socială se găsesc trei ambulanţe donate, marca Fiat Ducato, destinate intervenţiei de urgenţă şi transportului medical asistat, prevăzute cu aparatură electromedicală și sistem centralizat de oxygen, două ambulanţe de transport tip A, Fiat Doblo, prevăzute cu sistem centralizat de oxigen – terapie şi truse medicale de urgenţă și o ambulanţă destinată intervenţiei de urgenţă şi transportului medical asistat al pacienţilor tip B, marca Fiat Ducato, prevăzută cu aparatură electromedicală, sistem centralizat de oxigen – terapie şi truse medicale de urgenţă şi resuscitare conform standardelor.