Un pui de focă roşcat, abandonat de mămică din cauza culorii sale VIDEO

Un pui de focă roşcat, care a fost abandonat de familia sa din cauza culorii sale deosebite, are o nouă casă la delfinariul Akvatoria, din Adler, Rusia.

RomaniaTV.net
06 dec. 2011, 19:39
Un pui de focă roşcat, abandonat de mămică din cauza culorii sale VIDEO

Fotograful Anatoly Strakhov a realizat primele imagini ale puiului în luna septembrie, pe insula Tyuleniy, din Rusia. Puiul era aproape orb şi nu ar fi supravieţuit în sălbăticie.

De atunci, imaginile cu micuţul pui roşcat au făcut ocolul globului, stârnind simpatia oamenilor.

„Acum are un ţarc special cu piscină, şi, la două săptămâni după ce a sosit, oamenii vin deja să o vadă”, a declarat Yulia Frolova, directorul delfinariului. „Are un apetit bun şi pare că este fericită tot timpul. Este o focă neobişnuită, cu ochi superbi albaştri”, mai spune Frolova.

Deşi Nafanya, cum a fost denumită micuţa focă, se află în carantină pentru o lună şi nu se poate juca cu celelalte animale de la centru, puiul îşi va face o mulţime de prieteni prin intermediul unei camere web, care o va filma tot timpul.

Şi alte foci au probleme. Focile călugăr din Hawaii au fost listate drept critic ameninţate cu dispariţia de către IUCN, iar o boală necunoscută omoară focile inelate din Alaska.