Un pumnal găsit în mormântul lui Tutankhamon, făcut cu fier de origine extraterestră VIDEO

Un pumnal găsit în mormântul regelui Tutankhamon a fost făcut cu fier dintr-un meteorit, arată o nouă analiză a compoziţiei metalului.

02 iun. 2016, 06:23
Un pumnal găsit în mormântul lui Tutankhamon, făcut cu fier de origine extraterestră VIDEO

In 1925, arheologul Howard Carter a descoperit doua pumnale, unul din fier si unul cu o lama de aur, in bandajele cu care era infasurat tanarul rege, care a fost mumificat in urma cu peste 3.300 de ani, potrivit The Guardian, citat de hotnews.ro.   

Lama de fier, care are maner de aur si maciulie din cristal, i-a intrigat pe cercetatori in deceniile de la descoperirea lui Carter: prelucrarea fierului era rara in Egiptul antic, iar metalul pumnalului nu ruginise.  

Cercetatorii italieni si egipteni au analizat metalul cu spectometru fluorescent cu raze X pentru a-i determina compozitia si au descoperit ca la acesta continutul de nichel, impreuna cu nivelul de cobalt, “sugereaza clar o origine extraterestra”. Ei au comparat compozitia cu cea a meteoritilor gasiti pe o raza de 2.000 km in jurul coastei egiptene a Marii Rosii si au gasit niveluri similare intr-un meteorit.

Desi oamenii au prelucrat cuprul, bronzul si aurul cam din anul 4.000 i.Hr, prelucrarea fierului a aparut mult mai tarziu si era rara in Egipt.